Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: "Un Crăciun cu familiile în familie"

În perioada 25-27 decembrie 2017, comunitatea parohială din Slănic Moldova și filiala Cerdac a trăit un Crăciun de neuitat, avându-l în mijlocul ei pe pr. Felician Tiba, coordonatorul Oficiului pentru Pastorația Familiei, din Dieceza de Iași.

La invitația părintelui paroh, Benone Butacu, pr. Felician, din noaptea de Crăciun până în ziua sfântului Ioan, a ținut cuvântul de învățătură, prin predicile care au vizat iubirea lui Dumnezeu care l-a creat pe om și misiunea care i-a fost dată acestuia, ca la rândul său să iubească, tot ceea ce i-a fost încredințat.

În timpul Adventului, perioada premergătoare Crăciunului, credincioșii au avut ocazia de a se pregăti și de a înțelege, prin predicile părintelui paroh, că sărbătoarea Crăciunului, dincolo de brazi, becuri colorate și globuri și chiar dincolo de poezie, înseamnă Întruparea Cuvântului lui Dumnezeu. Tocmai de aceea, familiile și credincioșii din Slănic Moldova au participat și au fost o prezență iubitoare la sfintele Liturghii de sărbătoare, pentru binele sufletelor și al familiilor lor.

Atunci când Dumnezeu a așezat o femeie lângă un bărbat, dorind familia, a fost momentul în care acesteia el i-a oferit totul. Scopul creării celor doi a fost tocmai acela de a avea grijă unul de celălalt, aceasta fiind și misiunea soților, spunea părintele Felician.

În aceste zile de har, familiile și toți credincioșii au înțeles că iubirea dintre soți, iubirea în familie, se construiește o viață întreagă, iubirea este o prezență, iubirea înseamnă "a fi acolo", prezent în urcușurile și coborâșurile vieții, în momentele frumoase și în momentele grele.

La finalul acestor zile, în sărbătoarea sfântului apostol și evanghelist Ioan, cel care a fost martirul carității, al iubirii dăruite, părintele paroh a mulțumit părintelui predicator pentru predicile sale pline de înflăcărare și pe înțelesul tuturor: "Lucruri esențiale și necesare pentru familiile din toate timpurile, dar mai ales pentru familiile încercate din zilele noastre", spunea părintele.

Părintele Felician ne-a ajutat pe fiecare dintre noi să ne vedem așa cum suntem de fapt, fără măști și fără prefăcătorie, exact așa cum ne vede Dumnezeu în fiecare clipă.

Fie că suntem adulți peste care au trecut multe primăveri însorite și ierni geroase, fie că suntem tineri căsătoriți de curând, fie că suntem adolescenți, toți am avut parte de clipe minunate petrecute în biserică, în cadrul zilelor: Un Crăciun cu familiile și în familie.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru astfel de zile, mulțumim părintelui nostru paroh, care se preocupă să ne ofere tot ce e mai bun și invocăm mijlocirea și binecuvântarea Sfintei Familii de la Nazaret pentru toate familiile din Slănic Moldova, de la Cerdac și din lumea întreagă.

Urmează ca fiecare familie și fiecare persoană în parte să lase sămânța aruncată să dea roade...

Comunitate parohială din Slănic Moldova

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25-27 decembrie: Slănic Moldova: "Un Crăciun cu familiile în familie"


 

lecturi: 25.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat