Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra-Kingsbury: Triplă sărbătoare pentru comunitatea românilor catolici

Duminică, 12 mai 2024, comunitatea catolicilor români din Londra-Kingsbury a fost în sărbătoare. În timpul Liturghiei solemne de la ora 12.30, celebrată de episcopul auxiliar de Iași, Petru Sescu, de responsabilul comunității, pr. Marcel Mititelu, și de parohul englez al comunității "St. William of York" din Londra-Stanmore, pr. Jonathan Goodall, s-a sărbătorit hramul comunității - Fericitul Ieremia Valahul -, 27 de copii au primit pentru prima dată pe Isus în Sfânta Împărtășanie și 12 tineri au primit sacramentul Mirului.

Episcopul Petru Sescu, însoțit de pr. Nicu Butacu și de pr. Marcel, au vizitat vineri după masă biserica engleză catolică din Londra-Stanmore, unde comunitatea românilor catolici din Londra-Kingsbury se va muta începând cu 1 iulie. Sâmbătă după masă, l-au întâlnit, tot la Londra-Stanmore, pe părintele paroh al comunității catolice engleze, pr. Jonathan Goodall, căruia episcopul Petru și pr. Marcel i-au mulțumit pentru deschiderea cu care a primit comunitatea românilor în biserica pe care el o păstorește. Tot atunci, pr. Jonathan a confirmat că va participa duminică, 12 mai, la sărbătoarea comunității românilor în biserica din Londra-Kingsbury pentru a-i saluta pe români și pentru a-i cunoaște mai bine.

Tot sâmbătă, în timpul dimineții, episcopul Petru a binecuvântat voluntarii din comunitate care au pregătit cele aproape 3000 de sarmale pentru sărbătoarea de duminică. De asemenea, după masă, episcopul, împreună cu pr. Marcel și pr. Nicu, au spovedit candidații la Prima Împărtășanie și Mir, împreună cu părinții și nașii lor, iar la 19.30 au celebrat Sfânta Liturghie în limba română.

După Liturghia de duminică de la 12.30, întreaga comunitate a continuat sărbătoarea în Sala Comunității cu sarmale, muzică și dansuri.

Cu ocazia vizitei la Londra, episcopul Petru și pr. Nicu au vizitat și comunitățile de români catolici din Canning Town si South Croydon.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru darul Sfintei Împărtășanii, pentru darul Duhului Sfânt, pentru darul și mijlocirea Fericitului Ieremia. De asemenea, mulțumim episcopului pentru darul prezenței sale și îi așteptăm mereu pe episcopii noștri în comunitatea noastră!

Comunitatea catolicilor români din Londra-Kingsbury

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Londra-Kingsbury: Triplă sărbătoare pentru comunitatea românilor catolici




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat