Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": A apărut Agendă liturgică 2024

Păstrând formatul A5 (14x21 cm) și A4 (21x29 cm), dar în condiție grafică deosebită, copertă rigidă, broșată, cu semn de carte textil, la Editura "Presa Bună" de curând a văzut lumina tiparului Agenda liturgică 2024, având 428 de pagini.

Agenda de față vine în sprijinul celor care o folosesc, indicând timpurile și importanța lor liturgică pentru a le umple cu disponibilitatea noastră. Ea poate să ajute la găsirea martorilor credinței, la înțelegerea urgenței noii evanghelizări, la trăirea credinței în familie și în societate și la arătarea chipului lui Cristos celor din jurul nostru.

Agenda liturgică 2024 apare în același format ca anul trecut. Fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată ziua și sfântul zilei. Fiindcă orice zi diferă prin natura sa liturgică, au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii... Pentru fiecare zi sunt notate lecturile biblice ale Liturghiei corespunzătoare. După recomandarea Bisericii, alegerea lecturilor s-a făcut conform principiului lecturii continue. Veți găsi apoi explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă. Pentru a fi călăuziți în trăirea Liturghiei, este redat versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi. În josul paginii au fost selecționate pentru fiecare zi scurte, dar semnificative texte de reflecție: comentarii la evanghelia zilei sau gânduri legate de sărbătoarea, solemnitatea sau comemorarea din ziua respectivă.

Informații importante, preoții decedați în decursul anilor, note liturgice, intenții de rugăciune pentru fiecare lună pot fi găsite la ziua respectivă, la început sau în ultima parte a agendei. În ultima parte veți găsi, de asemenea, Rânduiala Sfintei Liturghii cu Rugăciunea euharistică II și III.

Pentru anul 2024 s-au păstrat trimiterile și versetele la memoriile obligatorii, celebrările specifice Arhidiecezei de București și s-au revizuit informațiile cu privire la preoții decedați.

Fiecare an este și memorie, cronică și jurnal. Pentru aceasta au fost lăsate câteva pagini albe la final, iar pentru fiecare zi, un spațiu alb suficient pentru a semna pașii, a ne întoarce asupra urmelor noastre, a trăi acest an de pelerinaj, care va avea pentru fiecare dintre noi țeluri importante, împreună cu toată Biserica sau cu întreaga comunitate locală.

Agenda liturgică 2024 vă însoțește pe parcursul întregului an. La sugestia multora dintre dv., s-a ales acest mod de prezentare a agendei. Ea poate fi purtată cu dv. sau păstrată pe birou. Răsfoind-o, vă veți da seama cu siguranță de practicitatea ei. La fel ca anul trecut, sunt tipărite și câteva Agende în format A4 pentru cei care și-au exprimat dorința de a avea la birou un asemenea format.

Dacă veți descoperi lipsuri, nu ezitați să ne scrieți, făcând observații critice asupra conținutului sau venind cu sugestii. Le mulțumim tuturor acelora care ne-au transmis observații constructive.

Fie ca, în noul an, Dumnezeu să-i binecuvânteze și să-i întărească pe toți cei care se vor folosi de această agendă, iar prin viețile noastre să răsune pretutindeni cântul de slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh!

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Agendă liturgică 2024
Ed. "Presa Bună", 2023, 14x21 cm, 428 p., 45 lei
Ed. "Presa Bună", 2023, 21x29 cm, 428 p., 65 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 2.Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat