Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Adjudeni: Consfătuirea asistenților spirituali Scout

Parohia Adjudeni, a găzduit, la 22 septembrie 2010, începând cu ora 10.30, întâlnirea asistenților spirituali Scout din centrele locale catolice.

Punctele de pe ordinea de zi au fost următoarele: rugăciunea, Regulamentul metodologic ca instrument util și cel mai bun ghid pentru înțelegerea scoutismului catolic - dezbateri și sensibilitate față de progresul personal al fiecărui cercetaș în dialog cu liderii; documentul Declararea identității ca mijloc ce susține dezvoltarea unui scoutism catolic puternic dedicat valorilor; găsirea unor soluții în vederea numirii unui asistent spiritual zonal, susținerea proiectului catehetic și prezentarea pe scurt a centrelor locale așa cum sunt cunoscute de asistenții lor.

Între multele teme și reflecții, s-au evidențiat și acestea: asistentul spiritual, ca și profetul Iona, nu primește cu entuziasm această misiune, dar, când o primește, ca același profet, are multe surprize plăcute; asemenea sfântului Paul, preoții care lucrează cu cercetașii încearcă să se facă "tuturor toate" pentru a câștiga cel puțin pe unii; Semel scout sempre scout, adică după ce ai devenit scoutsit rămâi pentru totdeauna; temele catehetice în procesul educativ Scout nu se introduc în mod artificial sau printr-o impunere de sus, ci în mod normal se integrează ca izvor educativ în cadrul tematicilor formative...

Dezbaterile au dovedit că asistenții sunt interesați și preocupați ca slujirea lor să fie binefăcătoare, disponibilitatea lor s-a dovedit că este de apreciat și, între altele, au solicitat ca invitația la întâlnirile de lucru să fie trimisă prin poștă.

Au participat în mod activ: fr. Jesus Sagredo, pr. Petrică Dăncuț, pr. Cristinel Gal, pr. Pius Iancu, pr. Emanuel Pârțac, pr. Lucian Adam, pr. Adrian Blăjuță, pr. Vasile Petrișor și pr. Alois Hîrja, asistent spiritual general.

Participanții și-au asumat anumite misiuni pentru progresul spiritual al cercetășiei catolice.

A consemnat pr. Alois Hîrja


 

lecturi: 14.Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat