Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mandatul Preasfințitului Petru Gherghel pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012

Către tineri,
către părinții parohi și părinții vicari din Iași
și către toți cei angajați în pregătirea Întâlnirii Naționale a Tineretului Catolic

Bucurați-vă mereu în Domnul! (Fil 4,4)

Dragi tineri,
Dragi părinți parohi și vicari,
Dragi persoane consacrate implicate în pregătirea acestui eveniment,

Adevărate zile de bucurie și har ne așteaptă pe toți între 25 și 29 iulie, când aici, în orașul nostru, vor veni la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic câteva mii de tineri din întreaga țară. Este un eveniment de o importanță copleșitoare, ce răspunde dorinței iubitului papă, prieten al vostru, fericitul Ioan Paul al II-lea, ca tinerii să se întâlnească și să-l caute împreună pe Cristos. După ce în anii trecuți, am fost noi în vizită la tineri din alte dieceze, la Baia Mare, la Oradea, la Timișoara, la Cluj, la București, de această dată ei vor veni la noi. În acest context, în calitate de păstor al vostru, vă încredințez vouă, tinerilor din Iași, un mandat cu totul special, având ca punct de reper mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, care este, de fapt, și tema întâlnirii: Bucurați-vă mereu în Domnul! (Fil 4,4).

1. În primul rând, vă îndemn să vă pregătiți din punct de vedere spiritual pentru acest eveniment. Primul și cel mai important oaspete care vă va vizita este însuși Isus. Pentru a-l primi cum se cuvine, vă îndemn să vă apropiați în aceste zile de Sacramentul Spovezii și al Împărtășaniei. Cine va ști să-l primească pe Isus în viața lui va ști să fie o gazdă bună pentru toți cei care îl vor vizita. Pregătiți Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic și prin rugăciune. Ea dă har și înțelepciune în căutarea adevăratei bucurii.

2. În al doilea rând, vă îndemn să dați mărturie despre bucuria voastră. Arătați tuturor tinerilor că adevărata bucurie vine de la Cristos Domnul. Chiar și în perioada Întâlnirii Tinerilor aici la Iași, mulți vor fi cei care vor încerca să vă distragă atenția de la Cristos, de la cele sfinte, voi însă rămâneți înrădăcinați în bucuria voastră sfântă. Dați mărturie despre Cristos în care v-ați pus speranța prin entuziasmul și implicarea voastră, prin pofta de viață care vă caracterizează.

3. În al treilea rând, vă îndemn să fiți într-adevăr "gazde bune" pentru toți cei care vor păși în orașul nostru. După modelul patriarhului Abraham, care s-a pus la dispoziția celor trei oaspeți, fără a ști că era însuși Dumnezeu cel care îl vizita, la fel și voi, puneți la dispoziția oaspeților timpul vostru, energia voastră, calitățile pe care le aveți, întreaga voastră persoană. Puneți la dispoziția celorlalți tot ceea ce v-a oferit Dumnezeu. Dedicați-vă voluntariatului, fiți ospitalieri și luați parte la acțiunile caritative. Puneți-vă la dispoziția preoților care se ocupă de organizarea acestui eveniment, ca să aibă în voi un adevărat sprijin. Faceți toate acestea astfel încât, la sfârșit, oaspeții să poată spune: Da, într-adevăr, acolo la Iași locuiesc sfinții lui Dumnezeu.

Vă asigur că acest mandat nu este doar o cerință din partea Bisericii și a episcopului vostru, ci și o angajare: Biserica și episcopul se roagă pentru voi, dau mărturie că sunteți o valoare și se implică pentru binele vostru. Încrezător în răspunsul vostru, pe măsura încrederii ce vă este acordată, vă doresc să fiți mereu plini de pace și mulțumire, de speranță și entuziasm și "să vă bucurați mereu în

Domnul". Împreună cu Preasfințitul Aurel, episcopul nostru auxiliar, vă binecuvântez din toată inima.

Cu bucurie și binecuvântare de la Domnul,

Iași, 15 iulie 2012

Petru Gherghel,
episcop de Iași

* * *

Secțiunea specială "Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012" pe ercis.ro


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat