Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian (NT) a avut loc întâlnirea de primăvară cu familiile. Tema întâlnirii a fost: "Nu ne ardea oare inima în noi?" (Lc 24, 32). Deși nu au participat multe familii, evenimentul s-a desfășurat conform programului stabilit din timp.

În cadrul conferinței, pr. Felician Tiba, pornind de la fragmentul evanghelic în care Sfântul Luca îl prezintă pe Isus pe drumul către Emaus, ne-a ajutat să înțelegem că astăzi noi suntem cei care, în și prin Biserică, care este familia lui Dumnezeu, suntem cei care "ne alăturăm".

"În viața de familie, spunea părintele, Dumnezeu alătură doi oameni, un bărbat și o femeie, iar cei doi sunt invitați să-l vadă și să-l slujească pe Dumnezeu unul în celălalt. Ce a făcut Isus pe drumul către Emaus, sunt invitați să facă soții pe parcursul vieții de familie: să-și stea alături, să-și vorbească la inimă, să ia masa împreună și să învețe să-și mulțumească, aluzie la Euharistie, care înseamnă mulțumire".

După conferință a urmat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia, la predică, ne-a amintit din nou cât de important e "să-l vedem pe Dumnezeu" unul în celălalt, unul în faptele celuilalt.

Finalul întâlnirii, pentru că eram prea puțini, a fost trunchiat de momentul de divertisment, în cadrul căruia ne-am fi bucurat de prezența unui interpret foarte cunoscut de muzică populară. A rămas ca promisiune pentru altă dată: și din partea părintelui că îl va readuce și din partea noastră, că vom fi mai mulți!

Minunată întâlnire, bine venită, dar cu participare redusă, întâlnirea de primăvară a familiilor, "Cu familia la Emaus", așa cum este generic numită, rămâne totuși un semn prin care Biserica locală își arată grija față de familii.

Pe data viitoare!

Mihaela și Cristian Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 aprilie: Traian: Întâlnirea de primăvară cu familiile




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat