Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Un cămin studențesc altfel - cazare pentru studente în București

Știm cât de importat este pentru părinți și pentru studente să găsească un loc potrivit pentru a locui în timpul facultății.

Centrul Cultural Timona oferă cazare pentru studente (garsonieră de trei locuri), în sediul Centrului Cultural (zona Piața Unirii - Mitropolie) . Studentele vor găsi aici nu numai o locuință cu demipensiune (mic dejun, gustare și cină), ci și un centru formativ care le va oferi - pe lângă cunoștințele dobândite la facultate - programe care să le ajute să-și însușească abilități culturale, profesionale și umane, care le vor fi de folos întotdeauna.

Timona are mai multe proiecte, atât pentru studente, cât și pentru eleve. Unul dintre acestea este înființarea unui campus universitar la sediul Centrului Cultural Timona. Este un țel mare, dar va deveni realitate în anul 2015. Până atunci, ca pregătire, Timona a început cu un proiect pilot, oferind cazare din septembrie 2012 unui număr redus de studente.

Mihaela Pitica, studentă la biologie, locuiește la Timona din octombrie 2012 și i-am pus câteva întrebări:

- Cum ai aflat de această posibilitate de cazare?

De această cazare am aflat întâmplător prin intermediul unei rude îndepărtate care locuiește în București. Știind că sunt în căutarea unui loc de cazare pe timpul facultății, au văzut anunțul și mi-au dat numărul de telefon.

- De ce este diferit acest loc?

Acest loc este diferit cu totul pentru că aici nu te simți niciodată singur. Toată lumea este zâmbitoare, prietenoasă și dispusă să te ajute oricând. Deși ești departe de casă, dorul este atenuat de atmosfera familiară de aici.

- Care sunt momentele sau experiențele petrecute în Timona despre care ne-ai povesti cu plăcere?

Sunt multe de povestit, însă voi aminti de două seminarii (seminarul hotelier si seminarul despre viața spirituală ) la care am participat și astfel am avut ocazia să vizitez două orașe minunate: Roma și Viena.

- Cui i-ai recomanda să vină la Timona în timpul facultății?

Aș recomanda să vină la Timona în timpul facultății tuturor studentelor care caută un loc liniștit, în care să se simtă ca acasă.

Mai multe informații le puteți găsi consultând pagina noastră, www.centrul-timona.ro (cazare pentru studente). Proiectul educativ de formare are o orientare creștină, cu sprijinul Opus Dei (www.opusdei.ro), instituție a Bisericii Catolice fondată de sfântul Josemaría Escrivá de Balaguer (www.ro.josemariaescriva.info), care promovează trăirea creștină în mijlocul celor mai obișnuite împrejurări ale vieții.

Av. Sofía Vio


 

lecturi: 40.Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat