Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

TVR Iași: Emisiunea "Lumina creștinului", ediția "Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale 2024"

Studioul din Iași al Televiziunii Române, în cadrul emisiunii "Lumina creștinului", sâmbătă, 11 mai 2024, de la ora 10.30, a transmis ediția "Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale". Transmisiunea a putut fi urmărită la TVR Iași.

Duminică, 12 mai 2024, este Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale în Biserica Catolică. În parohiile din Moldova se fac rugăciuni speciale pentru cei care sprijină și beneficiază de mijloacele de comunicare socială. Episcopia de Iași se implică într-un mod special pentru a ajunge la credincioși și prin aceste mijloace de comunicare.

În această ediție a emisiunii pr. Adrian Blăjuță, realizatorul emisiunii și director al Oficiului pentru Comunicații Sociale, discută cu pr. Claudiu Bulai, redactor la Oficiul pentru Comunicații Sociale, despre aceste mijloace de comunicare, dar și despre mesajul Papei Francisc adresat cu ocazia Zile Mondiale a Comunicațiilor Sociale de anul acesta.

*

TVR Iași are site-ul https://iasi.tvr.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/tvriasi, programele sale pot fi urmărite și prin internet, la adresa: www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi sau http://media.tvriasi.ro, iar înregistrări ale unor emisiuni ale TVR Iași sunt publicate și pe contul Youtube TVRIasionline.

* * *

Prima ediție a emisiunii "Lumina creștinului" a fost transmisă la 31 martie 2013, invitat în studio fiind PS Aurel Percă, pe atunci episcop auxiliar de Iași. Inițiatorul acestei emisiuni și moderatorul multor ediții a fost pr. Cornel Cadar (de pioasă amintire). În decursul timpului, moderatori ai emisiunii au mai fost pr. Iosif Dorcu, pr. Claudiu Bulai și Carmen Olaru.

Emisiunea "Lumina creștinului" s-a transmis, începând cu 27 octombrie 2013, o dată la două săptămâni, cu excepția perioadei de urgență sanitară încheiată recent, când au fost preluate emisiuni realizate în studioul ERCIS FM de Nicoleta Timaru. Cu ediția din 9 aprilie 2022 s-au reluat emisiunile filmate în studioul TVR Iași. Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 10.30, și în reluare miercurea, de la ora 10.30.

Invitații încercă să facă lumină în problemele și frământările actuale, amintindu-și mereu de Acela care a spus că este lumina lumii și cine îl urmează pe el nu va umbla în întuneric.

Ovidiu Bișog

* * *

Înregistrările edițiilor anterioare ale emisiunii:
Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat