Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pr. Roberto-Ștefan Vacaru a fost numit Vicar general în Prelatura Bocas del Toro

Începând de duminică, 16 aprilie 2023, pr. Roberto-Ștefan Vacaru, preot misionar din Panama, este noul vicar general din Prelatura Bocas del Toro. Numirea a primit-o din partea Mons. Aníbal Saldaña Santamaría, episcopul acestei prelaturi.

Pr. Roberto-Ștefan Vacaru s-a născut la 11 august 1988, la Bacău și provine din Parohia "Fericitul Ieremia" Bacău. După absolvirea studiilor de teologie la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, a fost sfințit preot în anul 2014. A slujit ca vicar în Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Adjudeni între anii 2014-2016. O primă experiență misionară a avut-o în timpul anului pastoral, când a fost trimis în Ecuador.

Din anul 2016, pr. Roberto-Ștefan Vacaru își exercită slujirea preoțească în Prelatura Bocas del Toro din Panama, un stat situat în America Centrală. Aici a fost mai întâi vicar colaborator în Parohia "Preasfânta Inimă a lui Isus" din Empalme, iar din anul 2017 a fost numit paroh al Parohiei "Sfântul Iosif" din Almirante.

Numirea de vicar general este pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire, așa cum reiese din documentul emis de episcopul locului.

Primirea acestei funcții a avut loc duminică, 16 aprilie 2023 în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel" din Bocas del Toro.

Conform canonului 479-1, "vicarul general are, în virtutea oficiului, în întreaga dieceză puterea executivă ce o are prin drept episcopul diecezan, adică aceea de a îndeplini toate actele executive, cu excepția acelora pe care episcopul și le-a rezervat sieși sau care, conform dreptului, necesită un mandat special din partea episcopului".

Domnul să binecuvânteze noua activitate de slujire a pr. Roberto-Ștefan Vacaru. Prin dăruirea și zelul său misionar, tot mai mulți oameni din acea parte a lumii și a Bisericii Romano-Catolice să fie edificați de cunoașterea lui Isus și de mântuirea pe care a adus-o tuturor prin moartea și învierea sa.

Pr. Cristian Diac
 


lecturi: 1.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat