Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Sfințirea izvoarelor minerale

La invitația părintelui paroh, Benone Butacu, și a domnului primar, Gheorghe Baciu, episcopul de Iași, Iosif Păuleț, a fost prezent la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Slănic Moldova pentru a celebra Liturghia din sărbătoarea "Epifania Domnului", 6 ianuarie 2022, și pentru a binecuvânta izvoarele minerale din stațiune.

În cadrul omiliei, episcopul Păuleț a explicat semnificația acestei mari sărbători, descoperirea pruncului Isus către magii veniți din Răsărit. Magii sunt întocmai considerați primii reprezentanți ai popoarelor îndepărtate, iar noi, asemenea lor, suntem invitați la plinătatea fericirii, prin cunoașterea adevărului și iubirea aproapelui.

Celebrarea Sfintei Liturghii și sfințirea izvoarelor din Slănic Moldova i-a adunat pe credincioșii catolici și ortodocși din localitate și din comunitățile vecine, pentru a-i aduce preamărire lui Dumnezeu, care prin atotputernicia și providența sa vine mereu în ajutorul celor bolnavi și suferinzi.

La Slănic Moldova, apele izvoarelor vindecătoare, îmbogățite cu sărurile minerale ale adâncurilor pământului, ajung la suprafață, împinse de gazele naturale, o minune documentată istoric încă din anul 1801, o autentică dovadă a grijii lui Dumnezeu față de oameni. Valea Slănicului, un adevărat colț de rai, este recunoscută dintotdeauna ca o sursă de energie fizică și spirituală.

Domnul primar i-a făcut cunoscut episcopului faptul că autoritățile civile și religioase au intenția de a da un nume de sfânt fiecărui izvor în parte, revenind la situația dinainte de anul 1948, când izvoarele purtau nume de sfinți. În acest context, episcopul Păuleț a propus ca printre acești sfinți să fie Fericitul Anton Durcovici și Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, care prin exemplul lor continuă să alimenteze flacăra credinței noastre.

În numele comunității din Slănic-Moldova, îi mulțumim episcopului Iosif Păuleț, preoților, precum și credincioșilor prezenți la această frumoasă sărbătoare.

Sr. Magda Paliștan, SCMP

* * *

TeleMoldova Plus: "Actualități regionale" - Sfințirea izvoarelor de apă minerală Slănic Moldova (reportaj video)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 ianuarie: Slănic Moldova: Sfințirea izvoarelor minerale


 

lecturi: 2635.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat