Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Înscrieri on-line pentru întâlnirea cu papa Francisc la Iași - 1 iunie 2019

Venind în sprijinul multor cereri din partea persoanelor care se află în afara zonei Moldovei sau de alte confesiuni care doresc să participe la sărbătoarea întâlnirii cu papa Francisc de la Iași - 1 iunie 2019, comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iași a lansat, la 10 aprilie, o platformă de înscriere on-line la acest eveniment, www.ercis.ro/papalaiasi, pe site-ul oficial al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, www.ercis.ro, platforma fiind accesabilă și din coloana din stânga a primei pagini a www.ercis.ro.

Doar 50 de zile ne mai despart de venirea papei Francisc în România, când îi va întâlni pe români la ei acasă. Călătoria sa apostolică se va desfășura în perioada 31 mai - 2 iunie, cu diferite particularități în toate locurile pe care le va vizita, făcând să se întrevadă în mod special motoul: "Să mergem împreună!"

La Iași, Sfântul Părinte va sosi la 1 iunie, după ora 17.00, pentru a vizita catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" și pentru a participa la "Întâlnirea mariană cu tinerii și familiile", în fața Palatului Culturii. Timp de aproximativ o oră și jumătate, va fi o sărbătoare a întâlnirii cu Sfântul Părinte, o întâlnire trăită sub privirile sfintei Fecioare Maria. Credincioșii care vor participa vor avea bucuria de a se ruga Maicii Sfinte împreună cu papa Francisc. Protagoniștii întâlnirii cu Sfântul Părinte vor fi tinerii și familiile, către care se va îndrepta și mesajul special al urmașului sfântului Petru.

Pentru evenimentul istoric de la Iași, aproximativ 50.000 de persoane s-au înscris deja în parohiile catolice din zona Moldovei. Continuă înscrierile în toate parohiile catolice din Moldova, zona de nord-est a României, până la 1 mai.

Deoarece au existat mai multe cereri de înscriere și din afara zonei Moldovei, dar și ale multor persoane care doresc și o posibilitate de înscriere on-line pentru acest eveniment istoric, comitetul de organizare a vizitei papei Francisc la Iași a hotărât să vină în sprijinul acestor persoane, oferind și o posibilitate de înscriere on-line la acest eveniment (www.ercis.ro/papalaiasi), folosind platforma Eventway, oferită cu generozitate în acest sens de administratorii acesteia.

Pentru cei care s-au înscris deja prin parohii nu mai este necesară înscrierea online. Listele de înscriere în parohie se vor închide la 1 mai, iar înscrierile on-line vor continua până la 31 mai, ziua premergătoare întâlnirii cu papa Francisc la Iași. Dar și cei care nu vor apuca să se înscrie pentru acest eveniment, de la o distanță mai mare de scena unde va fi papa Francisc, vor putea să-l întâlnească pe papa, să-l privească și să îi asculte mesajul.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 12785.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat