Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moinești: Campusul Treziți lumea!

Vacanța de vară este timpul cel mai potrivit pentru relaxare, odihnă, excursii, tabere și alte activități asemănătoare. Copiii și tinerii din Parohia Romano-Catolică din Moinești i-au avut alături pe seminariștii de la Seminarul "Don Orione" din Iași pentru a petrece o săptămână de campus. De asemenea, s-a alăturat un grup de copii și animatori din Parohia Vaslui. Cu tema inspirată din îndemnul papei Francisc pentru Anul Vieții Consacrate, Treziți lumea!, campusul s-a desfășurat în săptămâna 29 iunie - 5 iulie 2015.

Cei peste 100 de copii și animatori s-au împărțit în patru echipe, Aligatorii, Îngerașii, Rechinii și Vikingii și împreună au participat cu entuziasm și bucurie la activitățile propuse, cateheză, jocuri, dansuri. Punctul de plecare al activităților a constituit Parabola samariteanului milostiv, interpretată cu măiestrie de tinerii animatori. De la aceasta s-au conturat catehezele părintelui Marius Bereșoaie despre visele pe care le avem fiecare dintre noi, lucrurile care ne ajută sau nu la realizarea visului nostru, caritatea care trezește lumea.

Programul zilnic începea la ora 10 și se încheia după sfânta Liturghie de la ora 18. Nu au lipsit, de asemenea, momentele de rugăciune, de cântec, dans și de jocuri.

Ziua de sâmbătă a fost cea mai interesantă și cea mai așteptată de copii. Jocul Treziți lumea a acoperit cea mai mare parte a zilei și a constat din îndeplinirea mai multor probe, în locuri diferite din oraș, punând în aplicare tot ceea ce s-a trăit de-a lungul săptămânii. Copiii și-au unit forțele, și-au pus imaginația și spontaneitatea la lucru pentru a fi uniți și prompți în realizarea sarcinilor propuse. Jocul s-a încheiat cu găsirea "cheiței" care pornește ceasul cu care vom reuși să trezim lumea.

Duminică s-a încheiat săptămâna de campus la sfânta Liturghie de la ora 10.30. A urmat premierea echipelor și câteva momente de dans și voie bună.

Mulțumim părintelui paroh Ludovic, tuturor copiilor și animatorilor din Moinești și Vaslui pentru participare și colaborare!

Silviu Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie - 5 iulie: Moinești: Campusul Treziți lumea!


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat