Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campusul tinerilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași la Slănic Moldova

Având de la cateheze imaginea vie a predicii lui Isus de pe Muntele Fericirilor, un grup de 40 de persoane din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, au participat în perioada 20-24 iulie 2015 la campusul de vară pentru tineri cu tema: "Fericiți cei curați cu inima, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu" (cf. Mt 5,8) desfășurat la Slănic Moldova. Susținuți de către părintele paroh Petru Sescu și îndrumați de părintele vicar Romică Sociu, tinerii au înțeles faptul că nu există armă mai puternică împotriva păcatului decât inima curată.

În drumul spre destinația noastră ne-am oprit la sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești, unde frații capucini ne-au așteptat (ca de fiecare dată) cu brațele deschise pentru a celebra împreuna sfânta Liturghie și a înțelege exemplul pe care fericitul Ieremia îl oferă tinerilor catolici.

Ajunși cu bine la Slănic-Moldova și primiți cu deosebită ospitalitate de părintele Petrică Dăncuț, parohul comunității, și de sora Felicia, ne-am petrecut un timp admirând peisajele superbe ce ne înconjurau.

În prima parte a fiecărei zile de campus celebram sfânta Liturghie la care ne-au fost propuse exemplele sfinților Alois de Gonzaga, Agata, Maria Goretti și fericitul Ieremia, urmată de un moment de cateheză pe diverse teme. Acestea au avut ca scop atât cunoașterea noastră cât și a grupului din care făceam parte, dar și conștientizarea importanței unei inimi curate. Ziua continua prin drumețiile pline de aventură: jumătatea de zi petrecută la salina Târgu Ocna, vizitarea bisericii "Schimbarea la Față" din Târgu Ocna, Rozariul recitat împreună în parcurgerea traseului celor 300 de trepte, drumeția pe munte până la "Belvedere", drumul către izvoarele cu ape minerale naturale etc. Toate acestea ne-au oferit priveliști minunate și amintiri de neuitat.

Efortul depus în timpul zilei nu ne-a împiedicat să ne bucurăm de seratele tematice precum: seara personajelor din povești, seara balului medieval, serata tradițională românească și serata contemporană, pentru care ne-am pregătit costumațiile încă de acasă. Fiecare dintre cele patru grupe în care am fost împărțiți anima câte o seară, prezentând o parabola evanghelică și o scenetă amuzantă pornită de la învățăturile din parabole. La sfârșitul fiecărei zile închideam ochii rugându-ne pentru o nouă zi, o nouă aventură, ce urma să continue campusul nostru.

În aceste zile scopul nostru a fost atins: am crescut uman și spiritual transformându-ne dintr-un grup în care interesul propriu prima în fața celui colectiv, într-un tot unitar. Trăirile pline de bucurie ne-au făcut să ne simțim ca într-o mare familie din care au făcut parte și doamnele bucătărese care ne-au încântat cu delicatesele preparate în fiecare zi, dar și părintele paroh Petru Sescu și părintele vicar Marius Ilieș. Ei ne-au bucurat cu vizita pe care ne- au făcut-o miercuri și joi prin participarea la activitățile noastre de seară și celebrarea sfintei Liturghii de a doua zi, la care părintele paroh ne-a explicat cum îl pot vedea pe Dumnezeu cei curați cu inima: în Euharistie, în evanghelie, în rugăciune și în aproapele.

Toți participanții la campus adresează deosebite mulțumiri părintelui paroh Petru Sescu pentru susținerea continuă a tuturor activităților noastre și permanenta apropiere de tineri, nenumărate cuvinte de recunoștință părintelui Romică pentru dăruirea și implicarea de care a dat mereu dovadă și se roagă Domnului pentru toți binefăcătorii noștri care ne-au susținut în realizarea acestui minunat campus.

Sfânta Tereza a Pruncului Isus și sfântul Alois de Gonzaga (patronul tineretului) să mijlocească de la Dumnezeu pentru noi toți harul unei inimi curate și să atragă tot mai mulți tineri din comunitatea noastră la activitățile formative propuse de preoții noștri!

Ramona-Maria Pricop

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-24 iulie: Campusul tinerilor din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași la Slănic Moldova


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat