Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ziua Tineretului de la Pildești: Adorație euharistică

Ziua Tineretului înseamnă mai ales rugăciune. Scopul acestui eveniment al Bisericii noastre locale este ca tinerii să îl întâlnească pe Cristos și să îi rămână fidel prin trăirea credinței. Ziua Tineretului va fi precedată de o oră de adorație euharistică.

Vineri, 3 mai 2013, începând cu ora 20.00, în biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești va fi celebrată o oră de adorație euharistică. Vor participa voluntarii și toți cei implicați în organizarea Zilei Tineretului. Sunt invitați tinerii, persoanele consacrate și preoții din parohiile învecinate.

Alături de recunoștința pentru prezența lui Cristos în sfânta Euharistie vor fi înălțate rugăciuni pentru tinerii diecezei noastre și pentru tinerii din lumea întreagă.

Sfântul Părinte spune în Mesajul pentru Ziua Tineretului 2013: "Vă invit să vă înrădăcinați în rugăciune și în sacramente. Evanghelizarea autentică se naște mereu din rugăciune și este susținută de ea: trebuie mai întâi să vorbim cu Dumnezeu pentru a putea vorbi despre Dumnezeu. Și în rugăciune să încredințăm Domnului persoanele la care suntem trimiși, implorându-l să le atingă inima; să cerem Duhului Sfânt să ne facă instrumentele sale pentru mântuirea lor; să-i cerem lui Cristos să pună cuvintele pe buzele noastre și să ne facă semne ale iubirii sale".

În același mesaj papa face referință la importanța adorației euharistice: "Cu Euharistia, el este sacramentul misiunii, pentru că ne dăruiește forța și iubirea Duhului Sfânt pentru a mărturisi credința fără frică. În afară de asta, vă încurajez să practicați adorația euharistică: a rămâne în ascultare și dialog cu Isus prezent în sacrament devine punct de plecare al noului elan misionar".

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat