Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoarea pastorală "Chemare specială la rugăciune și adorație"

Sfințiile voastre,
dragi frați și surori,
iubiți credincioși,

Sfântul Părinte papa Benedict al XVI-lea va împlini la 29 iunie, solemnitatea Sfinților Petru și Paul, 60 de ani de preoție.

În lumea catolică au loc numeroase inițiative pentru a-i arăta Sfântului Părinte mulțumirea, afecțiunea și comuniunea pentru slujirea pe care o oferă lui Dumnezeu și Bisericii sale și în mod deosebit pentru că "face să strălucească Adevărul în lume", la care îi cheamă pe toți.

Ne unim și noi la aceste inițiative și vă chemăm pe toți: preoți, călugări și credincioși la rugăciune, la a oferi Sfântului Părinte un buchet spiritual. Într-un mod special vă invităm în această lună, închinată inimii lui Isus, la adorație pentru sfințirea preoților și pentru a obține de la Dumnezeu vocații la sfânta Preoție. Împlinim în felul acesta și chemarea pe care Isus a făcut-o odinioară: "Secerișul este mare, însă lucrătorii sunt puțini. Rugați-l deci pe Domnul secerișului să trimită lucrători la secerișul lui" (Mt 9,37-38).

Părinții decani, toți parohii, superiorii din institutele de învățământ, superiorii și superioarele din casele călugărești, precum și responsabilii celorlalte structuri diecezane vor dispune să fie făcute ore de adorație speciale în fiecare vineri din luna iunie și intenții de rugăciuni în cadrul sfintelor Liturghii celebrate în această perioadă.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vocațiile care există în dieceză și ne rugăm pentru preoții care vor fi sfințiți în catedrala din Iași chiar în ziua când Sfântul Părinte va împlini 60 de ani de preoție. La Liturghia solemnă, în cadrul căreia vor fi consacrați întru sfânta Preoție tineri din Seminarul nostru din Iași, vom avea din nou ocazia să ne rugăm pentru Sfântul Părinte.

La 1 iulie vom celebra cu bucurie misterul iubirii Inimii preasfinte, garanția și dovada iubirii infinite a lui Dumnezeu față de noi. Vom celebra Ziua Mondială de Rugăciune pentru Sfințirea Preoților (a 65-a), zi în care este amintită și adorată Inima preasfântă a lui Isus. Este o ocazie ca toți credincioșii să se roage împreună cu preoții și pentru preoți, o ocazie ca preoții să se regăsească în rugăciune pentru a avea preoți sfinți.

Preoția înseamnă grija lui Dumnezeu față de oameni, reprezintă gestul permanenței iubirii lui Isus Cristos. Opera sa de mântuire, prin preoți, poate fi reînnoită până la sfârșitul veacurilor. Îi aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru cei 60 de ani de Preoție ai Sfântului Părinte și ne rugăm ca Dumnezeu să-l însoțească cu harul său și-i spunem: Întru mulți ani, Sfinte Părinte!

Cu dorințe de binecuvântare și de ocrotire cerească prin mijlocirea Mariei, mama preoților.

Iași, 18 mai 2011

Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat