Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Oradea: Întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România

A avut loc la Oradea în zilele de 2 și 3 septembrie 2022 întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România. Au participat vincențieni din Dieceza de Iași, Dieceza de Timișoara, Arhidieceza de București, Arhidieceza de Alba Iulia, Dieceza de Oradea și Eparhia de Maramureș.

Întâlnirea a început pe 2 septembrie cu un cuvânt de salut din partea părintelui Csaba Vass, preot lazarist, spiritualul Conferinței "Sfânta Ecaterina de Labouré", gazda noastră. Părintele ne-a prezentat o scurtă istorie a prezenței lazariste în Oradea și ne-a spus că biserica lui nu are picturi multe pentru că "ornamentul bisericii este comunitatea". A urmat salutul președintelui conferinței gazde, domnul Kis Balasz, și al doamnei Ana Doboș, președinte al Uniunii. Președinții prezenți și-au prezentat activitatea cu realizările și neîmplinirile lor. În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că trebuie să întinerim conferințele, să ne deschidem către tineri.

Sâmbătă, 3 septembrie, a fost o zi plină. Am început cu rugăciunea vincențianului și am continuat cu prezentarea doamnei Ana Doboș a "vizitei la domiciliu". În prezentarea sa doamna Ana a pus accentul pe faptul că activitatea prioritară pentru vincențieni este vizita la domiciliu, așa ne putem apropia mai bine de persoanele nevoiașe ca să le cunoaștem problemele lor urgente. A fost o discuție interactivă. Ziua a continuat cu prezentarea domnului Balazs, "Tinerii și conferința vincențiană", în care s-a evidențiat modul nostru de a accepta ideile tinerilor, modul lor de a acționa.

Punctul central al zilei a fost celebrarea Sfintei Liturghii care a fost prezidată de PS László Böcskei, care a subliniat în cuvântul său de predică faptul că "din întuneric să facem lumină". Celebrarea s-a încheiat prin sfințirea unei ambulanțe pediatrice, această activitate făcând parte dintr-un proiect al colegilor vincențieni din Oradea cu care doresc să vină în ajutorul copiilor cu probleme speciale. După-amiază sora vincențiană Szerafina ne-a provocat la a pune față în față spiritualitatea vincențiană și "imnul iubirii".

La Oradea am găsit Familia vincențiană: Misionarii Lazariști, Fiicele Carității (surorile vincențiene), Asociația Sfântul Vincențiu de Paul. Persoanele consacrate împreună cu laicii vincențieni aduc un pic de mângâiere persoanelor nevoiașe.

La finalul zilei am vizitat Palatul Episcopal și muzeul aferent.

Mulțumim celor 25 de vincențieni coordonați de domnul Balazs și susținuți de preotul spiritual pentru primirea călduroasă pe care ne-au făcut-o.

Monica Giurgilă
Asociația SVP Târgu Frumos

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-3 septembrie: Oradea: Întâlnirea de toamnă a președinților conferințelor din Uniunea Asociațiilor Caritative "Sfântul Vincențiu de Paul" din România


 

lecturi: 467.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat