Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Slănic Moldova: Campus "Vara împreună" și hramul bisericii

În perioada 31 iulie - 13 august 2017, 70 de copii din Slănic Moldova și Cerdac au împărtășit bucuria, entuziasmul, zâmbetul, prietenia și voia bună cu ocazia campusului de vară, încununat cu sărbătorirea hramului bisericii "Adormirea Maicii Domnului", la 13 august.

Tema și imnul campusului din acest an, "Hai să fim fericiți", nu a fost aleasă la întâmplare, ci în continuarea temei Zilei Copilului la nivel diecezan, din luna iunie: "Viața mea e o minune". Am dat startul campusului la ora 11.30 dimineața, în ziua de 31 iulie, însoțiți fiind de părintele paroh din acea perioadă, Petrică Dăncuț, care a dorit să ne fie alături în acest ultim eveniment organizat de domnia sa în parohia noastră, deoarece anul acesta a fost transferat într-o altă parohie.

În această perioadă părintele, împreună cu Surorile lui Isus Răscumpărătorul, au încercat, prin cateheze, sfânta Liturghie, jocuri, bansuri, vânătoare de comori, să creioneze chipul Fericirii, minunea care este însăși Isus Cristos, cel ce i-a chemat pe copii la Slănic Moldova, spre a împleti noi prietenii, noi bucurii.

Anul acesta, bucuria noastră, a copiilor și adolescenților, a fost mult mai mare, deoarece am avut în mijlocul nostru un grup de copii și tineri din Germania, însoțiți de pr. Ioan Martinas, care activează în Germania. Am împărtășit împreună cu ei experiențe și bucuriile copilăriei fericite. Joi, 3 august, zilele de campus pentru copii s-au încheiat printr-un spectacol final, la care au fost invitați toți credincioșii din parohie. Copiii din cele patru grupe ale Fericirii au pregătit, cu multă trudă și iubire, scurte spectacole și scenete, având drept călăuze iubitoare și fericite pe sfânta Fecioara Maria și vameșul Zaheu. În perioada următoare au continuat zilele de campus doar pentru animatorii din Slănic Moldova, zile în care ne-am bucurat împreună cu prietenii din Germania, creionând bucuria și fericirea prin jocuri, dansuri, schimb de experiențe și două excursii în țară, la Cheile Bicazului și Brașov-Bran.

Ziua de sâmbătă, 12 august, a culminat cu rămas bun de la prietenii noștri germani, schimb de daruri și un foc de tabără, făcându-ne promisiunea ca vom păstra această prietenie în inimile și gândurile noastre, cu speranța că le vom întoarce și noi vizita.

La 13 august s-a încheiat, efectiv, campusul de vară, prin participarea la sfânta Liturghie, în ziua sărbătorii de hram: Adormirea Maicii Domnului. Ne-am adunat cu mic cu mare, în jurul păstorului nostru, pr. Benone Butacu, aducând laude și mulțumire lui Dumnezeu Tatăl ceresc, pentru că ne-a dat-o pe Maria, mijlocitoare și mamă, patroană a bisericii noastre din Slănic Moldova.

Au fost zile cu adevărat colorate de fericire, entuziasm, curiozitate și voie bună. Mulțumim, în primul rând lui Dumnezeu, care ne-a adunat la Slănic Moldova, părintelui Petrică Dăncuț și părintelui paroh Benone pentru grija și susținerea dumnealor. Mulțumim surorilor din comunitatea noastră pentru dăruire, mulțumim prietenilor din Germania, împreună cu pr. Ioan Martinaș, binefăcătorilor și tuturor celor care și-au adus aportul în organizarea acestui campus.

Domnul Dumnezeu fie mereu binecuvântat!

Surorile și animatorii

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 31 iulie - 13 august: Slănic Moldova: Campus "Vara împreună" și hramul bisericii


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat