Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: A patra ediție a Conferinței Naționale "Text și discurs religios"

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Episcopia Romano-Catolică de Iași și Asociația Culturală "Text și discurs religios" organizează ediția a patra a Conferinței Naționale "Text și discurs religios", la Facultatea de Litere a Universității, în perioada 10-12 noiembrie 2011.

Ca și în anii precedenți, conferința creează un cadru de dezbatere pentru specialiștii preocupați de problemele traducerii textului sacru, ale retoricii discursului religios și ale legăturilor literaturii cu sacrul.

Deschiderea conferinței va avea loc joi, 10 noiembrie 2011, cu începere de la ora 17, în Aula Magna "Mihai Eminescu" a Universității. Cu această ocazie, vor rosti cuvinte de întâmpinare ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași. Din partea instituției care găzduiește evenimentul vor cuvânta prof. univ. dr. Vasile Ișan, rectorul Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași, și prof. univ. dr. Ștefan Avădanei, decanul Facultății de Litere. Conferința de plen va fi susținută de către prof. univ. dr. Gheorghe Chivu, Universitatea din București, membru corespondent al Academiei Române (Scrisul religios, componentă definitorie a culturii vechi românești).

Dezbaterile vor continua în zilele de vineri, 11 noiembrie și sâmbătă, 12 noiembrie, în secțiunile "Traducerea textului sacru", "Retorica discursului religios" și "Literatura și sacrul".

La lucrări și-au anunțat prezența peste 75 de cadre didactice, cercetători și doctoranzi din cele mai importante centre universitare românești. Programul manifestării este afișat pe pagina de internet a Conferinței, www.cntdr.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național și Primăria Municipiului Iași.

Biroul de Presă al Asociației "Text și Discurs Religios"


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat