Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Invitație la spectacol de binefacere pentru copiii din Kenya

"Educație pentru Kenya" sau "Fii alături de un copil din Maikona" s-ar putea intitula spectacolul de caritate organizat duminică, 24 iulie 2011, ora 18.45, la biserica romano-catolică "Sfinții Petru și Paul" din Bacău.

Google... Wikipedia... "Kenya este o țară în est-centrul Africii... Capitala este Nairobi"...

Cât de mult sau cât de puțin știm de fapt despre o țară aflată la 8.000 de kilometri distanță de noi? Cu ce asimilăm acest stat african dincolo de ideea de deșert, sălbăticie, scorpioni, sărăcie...? Am auzit câte ceva, dar poate nu am fost preocupați să înțelegem cum este continentul african. Unii dintre noi am vizionat fascinați "Out of Africa" și, fie ne-am închipuit printre liane și zebre, fie ne-am imaginat cât de periculos este acest continent.

Nu știam mare lucru despre îndepărtata țară și poate nu m-ar fi tentat niciodată ideea de a vedea cu ochii mei un astfel de loc dacă nu ar fi fost două fetițe, Maria- Luisa și Francesca. În aprilie 2009 am aflat că ele pregătesc un album de cântece pe care vor să-l dăruiască unor copii mai puțin fericiți decât ele. CD-ul "Să dăruim iubire" a fost oferit copiilor din România, dar și celor din alte țări și care, cumpărându-l, au ajutat copiii din celălalt colț de lume, din Kenya. De la cele două puștoaice talentate am aflat cât de special este acel loc și chiar dacă există pericole la fiecare pas, experiența trăită acolo, în deșertul Chalbi, timp de trei săptămâni este unică. Probabil cel mai emoționant moment a fost cel în care românii le-au dăruit băștinașilor un rezervor de apă.

Părintele misionar Eugen Blaj pentru care Kenya este de 12 ani "acasă", vine duminică, 24 iulie, la ora 18.45, în sala de festivități de la subsolul bisericii romano-catolice "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, pentru a împărtăși din experiența sa. I se vor alătura cu mărturii misionari laici, alți preoți care au slujit pentru o perioadă la Maikona, oficialități, prieteni care știu cum este să trăiești în deșertul Chalbi și cât de greu se fac lecțiile sub cerul liber.

Poze și imagini inedite, "colțul kenyan", cântece în limba swahili și borană, mărturii care să ne convingă pe noi toți să îi ajutam pe copiii din Kenya!

Orice donație e binevenită și va ajunge la cei care au nevoie de ea!

Invitații evenimentului de caritate care are ca scop strângerea de fonduri pentru educația copiilor din Kenya - proiect susținut de Biserica noastră prin binecuvântarea Preasfințitului Petru Gherghel - sunt câțiva copii și tineri talentați: Maria Luisa Andrici și Francesca Giurgilă din Iași cu cântece din folclorul kenyan interpretate în limbile swahili și borană, Paula Florescu, Ștefan Glăvănescu, Cătălina Saveliuc și Ștefan Negru - copii îndrăgostiți de folclorul românesc, tânăra oneșteancă Miruna Codruța Oprea care a câștigat etapa națională a concursului "Fii o vedetă Disney Channel", fiind o "Hannah Montana" a României, și talentatul adolescent din Bacău, Narcis Iustin Ianău, aplaudat de milioane de români pentru vocea sa care i-a adus locul al doilea la prima ediție a concursului "Românii au talent". Vom asculta povești... adevărate spuse de tineri care au trăit experiența misionară în Kenya, alături de preotul misionar ad gentes Eugen Blaj.

Evenimentul va fi moderat de jurnalista Carmen Olaru de la TVR Iași.


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat