Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Veghe misionară

Duminică, 20 octombrie 2024, Biserica "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman a fost gazda unui eveniment menit să marcheze într-un mod mai profund și conștient a 98-a Zi Mondială a Misiunilor. Centrul Misionar Diecezan împreună cu parohiile și comunitățile călugărești din oraș au organizat o oră de rugăciune și adorație euharistică, având în centru mesajul și tema propusă de Papa Francisc pentru acest an: "Mergeți și chemați-i la ospăț pe toți".

Zeci de credincioși din toate parohiile din Roman, tineri, seminariști și persoane consacrate s-au adunat în Biserica "Inima Neprihănită a Mariei" pentru a se ruga și a reflecta la întrebările pe care Sfântul Părinte le-a inclus în mesajul său: Ce am făcut pentru alții? Pe cine am invitat până acum la ospățul lui Isus Cristos? Care sunt atitudinile misionare care trebuie asumate în viitor?

Inițiativa organizatorilor a avut, de altfel, și un caracter sinodal concret și prompt, una din acțiunile majore prin care se definește Biserica sinodală fiind aceea de misiune, dar a constituit și un nou exemplu de a pune în practică motoul noului an pastoral: "Discipoli, misionari ai lui Cristos".

Directorul Centrului Misionar Diecezan, părintele Florin Sescu, a condus acest moment de rugăciune și veghe euharistică, care a avut în centru parabola împărăției cerului ca ospăț de nuntă, relatată de Evanghelia după Sfântul Marcu.

În cuvântul de învățătură pe care l-a adresat celor prezenți, părintele Sescu a subliniat importanța rugăciunii sau întâlnirii personale cu Dumnezeu ca element esențial pentru a putea vorbi altora despre Dumnezeu, insistând pe faptul că invitația la ospăț, la a-l cunoaște pe Dumnezeu e pentru toți, și cei buni, și cei răi, dar, mai presus de toate, nu poate fi făcută cu forța, ci cu iubire și înțelegere. Apoi i-a invitat pe credincioși la câteva momente de tăcere, în care fiecare să reflecteze la întrebarea: "Doamne, cu cine să încep? Pe cine vrei să aduc la tine?", după ce a dat ca exemplu diaconii proaspăt hirotoniți la Iași, care au stat prosternați la pământ, aceasta fiind, în realitate, poziția fiecărui om pe care Dumnezeu îl ia așa cum este și îl ridică la înălțimea propriei misiuni.

La finalul momentului de rugăciune, directorul Centrului Misionar Diecezan a făcut un apel emoționant la rugăciune pentru toți preoții și cei implicați în activitățile misionare, iar toți cei prezenți au primit câte o chiflă pe care să o împartă cu familia, cu cei bolnavi sau cu cei singuri.

Emilian Pal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 octombrie: Roman: Veghe misionară




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat