Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Umblăm împreună pe drumul diversității

În cea de-a 98-a Zi Mondială a Misiunilor, duminică, 20 octombrie 2024, comunitatea română catolică din Lleida a fost gazda întâlnirii interculturale cu grupurile catolice de diferite origini din Dieceza de Barcelona. Motoul întâlnirii a fost "Umblăm împreună pe drumul diversității", un drum care are ca obiectiv fraternitatea între persoane care împart aceeași credință.

Activitatea principală a constat în celebrarea Sfintei Liturghii, prezidată de Preasfințitul Salvador Jiménez, care a fost înconjurat de preoții responsabili ai grupurilor, dar și de preoți din dieceza locală, remarcând participarea părintelui Adrian Burcă, delegatul pentru Pastorația Migrației din Episcopia Lleida.

A fost o celebrare emoționantă în care s-a putut vedea diversitatea din Biserică, o sărbătoare a Rusaliilor. Cântecele ne-au uns inima tuturor, chiar dacă se cânta în chineză, filipineză, spaniolă, catalană sau engleză. O universalitate a credinței cum rareori s-a trăit în catedrala orașului, o catedrală care a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii veniți din Barcelona, alăturați celor din comunitatea locală.

Întâlnirea nu s-a terminat cu celebrarea Sfintei Euharistii, ci a continuat cu o agapă la cantina unei școli, aranjată special pentru a primi aproape 400 de persoane.

După masă, ne-am îndreptat cu toții către monumentul emblematic al orașului, catedrala veche "Seu Vella", o vizită "obligatorie" pentru toți cei care vizitează orașul. După o scurtă prezentare a istoriei orașului prin prisma istoriei monumentului, am vizitat vechea catedrală, martor tăcut, dar elocvent al istoriei, îndeosebi al războaielor care și-au lăsat amprenta asupra orașului.

Ne-am despărțit apoi cu satisfacția, bucuria, dar și dorința de a ne reîntâlni într-un viitor nu prea îndepărtat pentru a continua drumul împreună, cu diversitatea care ne caracterizează pe fiecare.

Deo gratias! Drumul continuă...

Clementina Budău




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat