Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Hramul Operei Don Calabria cu prezența PS Petru Gherghel, episcop emerit

Duminică, 13 octombrie 2024, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Răcăciuni, celebrarea euharistică solemnă în memoria Sfântului Ioan Calabria a adunat mulți credincioși din comunitățile învecinate și comunitatea locală. Participarea activă a unui număr mare de preoți în frunte cu Preasfințitul Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, fiind de față cu pr. Fernando Esperaça, vicarul general al Slujitorilor Săraci ai Divinei Providențe, sr. Madre Lucia Bressan, superioara generale a surorilor Slujitoarele Sărace ale Divinei Providențe, și sr. Loris Trevisol, vicară generale, împreună cu autoritățile civile, foști studenți, colaboratori, prieteni ai Operei Don Calabria, au fost o onoare și au dat solemnitate sărbătorii.

Motivele de recunoștință din cadrul acestei zile speciale au fost numeroase: în primul rând a fost o mulțumire înălțată către Dumnezeu Tatăl pentru mărturia sfințeniei evanghelice a fondatorului Slujitorilor Săraci ai Divinei Providențe și Slujitoarelor Sărace ale Divinei Providențe, Sfântul Ioan Calabria; s-au comemorat cei 50 de ani de la prima deschidere misionară a Slujitoarelor Sărace ale Divinei Providențe în America Latină și cei 20 de ani de prezență ale acestora în România; de asemenea, am mulțumit Providenței pentru cei 20 de ani de la deschiderea primului Centru de Zi pentru copii.

Astăzi, Opera don Calabria începe o nouă activitate cu adolescenți: Casa Ado pentru adolescenți. Această casă, care a primit astăzi binecuvântarea solemnă a Preasfințitului, își propune să fie un loc în care adolescenții din liceu să se poată întâlni pentru a studia și a socializa, petrecând câteva ore pe zi într-un mod sănătos și constructiv.

În cadrul cuvântului de învățătură, părintele predicator Sebastian Tamaș, directorul Seminarului din Bacău, căruia îi mulțumim, ne-a îndrumat spiritual să trăim după exemplul Sfântului Ioan Calabria, subliniind trei aspecte esențiale ale stilului și spiritualității moștenite de la el, anume: sensibilitatea față de cei mai săraci ai societății, interesul pentru mântuirea sufletelor pentru care este nevoie să se ofere un "suport" preoților "Suflete, suflete, suflete", cum spunea Sfântul Ioan Calabria, și caritatea fraternă trăită în comunitățile noastre care să se reverse și în misiunea pe care suntem chemați să o desfășurăm.

După încheierea celebrării euharistice și după cuvântul final al pr. Adrian Cimpoeșu, noul superior al comunității, a vorbit și Preasfințitul Petru Gherghel, căruia îi mulțumim pentru prezență și pentru sprijinul continuu oferit Operei. Episcopul emerit a adresat cuvinte frumoase de recunoștință întregii Opere, frați, surori și laici, pentru contribuția adusă în zonă prin activitățile pastorale și sociale.

Sărbătoarea s-a încheiat cu împărtășirea prânzului într-un spirit de familie.

Frații și Surorile Operei Don Calabria

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 octombrie: Răcăciuni: Hramul Operei Don Calabria cu prezența PS Petru Gherghel, episcop emerit




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat