Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Adorație pentru tineri în capela Colegiului Național Catolic

Seara de marți, 8 octombrie 2024, i-a adunat pe tinerii băcăuani în capela Colegiului Național Catolic "Sfântul Iosif" din Bacău pentru un moment emoționant de adorație euharistică. Atmosfera acestui eveniment le-a permis să reflecteze la lumea în care trăiesc și să conștientizeze cât de importantă este pacea, aceasta fiind intenția principală pentru care a răsunat glasul multor tineri.

Atmosfera de rugăciune și apropiere de sacru a fost amplificată de corul talentat al Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău, care, alături de pr. Richardo-Dominic Baciu, a desăvârșit rugăciunea și intențiile personale ale celor prezenți. Întreaga capelă a fost umplută de fiorul divin, care i-a determinat pe tineri să fie recunoscători față de prezența lui Dumnezeu în viața lor. Petrecând un ceas alături de Cristos, prezent în Preasfântul Sacrament, tinerii au reușit să aprofundeze bogăția darurilor cerești pe care le-au primit și să-i mulțumească lui Dumnezeu pentru bunătatea sa.

La sfârșit, i-a fost adresat un cuvânt de mulțumire gazdei, părintelui Petru-Sebastian Tamaș, directorul Colegiului Catolic, părintelui Anton Tancău, cel care a venit cu inițiativa de organizare a unei astfel de seri comunitare, precum și celor care au făcut posibilă realizarea acestui eveniment.

După adorație, cei prezenți au avut ocazia să poarte discuții și să împărtășească părerile și trăirile referitoare la seara minunată pe care au petrecut-o alături de Cristos.

Programul de adorație euharistică le-a oferit tinerilor ocazia să-și reamintească motivul pentru care îl iubesc pe Isus. Totodată, i-a ajutat să-și întărească convingerea că Isus este mereu alături de ei, că le călăuzește pașii și că doar el este izvorul iubirii veșnice.

Roxana Laslău

Mai jos avem câteva mărturii de la cei prezenți la acest moment:

  • "Adorația de marți seară care a avut loc la Seminarul «Sfântul Iosif» din Bacău a fost deosebită, faptul că biserica a fost plină de tineri, dornici să aibă parte de un moment de liniște, având ocazia să se conecteze atât între ei, cât și cu Isus. Cântecele au fost pline de semnificație și emoție, transformând adorația în ceva deosebit". (Ștefania)

  • "Mă bucur că am reușit să ne strângem atât de mulți tineri, a fost un moment cu totul și cu totul special. Nu multe sunt momentele în care putem să ne adunăm în număr atât de mare pentru a-l adora pe Dumnezeu. Aceste momente de liniște acompaniate de corul nostru au fost trăite profund de fiecare tânăr din capelă". (Andreea)

  • "Adorația euharistică a fost un moment de profundă comuniune spirituală, în care, alături de tinerii din Decanatul de Bacău, ne-am unit sufletele în rugăciune, smerenie și recunoștință către Domnul, aducându-i laudă și mulțumire. În prezența sacră a Preasfântului Sacrament, fiecare dintre noi și-a înălțat către Dumnezeu cererile și dorințele personale. Corul, prin armoniile sale cerești, a sporit frumusețea și solemnitatea acestui moment sacru. A fost, fără îndoială, cea mai sublimă și divină adorație la care am avut privilegiul de a participa". (George)

  • "Adorația de marți seara a fost un moment unic, unde mulți tinerii s-au adunat pentru un scop comun: să își mărturisească iubirea față de Dumnezeu. Sunt convinsă că fiecare s-a bucurat de această oră în care ne-am putut apropia mai mult de Dumnezeu prin rugăciune, lecturi și cântece". (Miruna)

  • "Mi s-au părut fascinante cântecele de la adorație. Corul a sunat excelent de bine și făcut adorația mult mai plăcută și ne-a unit mult mai profund în rugăciune". (Paul)

  • "Momentul de adorație de aseară a fost un prilej de întâlnire personală cu Isus prezent în Preasfânta Euharistie. E atât de frumos să putem sta împreună în rugăciune și cânt în fața Celui care ne iubește atât de mult pe fiecare dintre noi. Sfânta Tereza de Calcutta spunea: «Când privești Crucifixul, înțelegi cât de mult te-a iubit Isus atunci. Când privești Preasfânta Taină, înțelegi cât de mult te iubește Isus acum.» Sunt recunoscătoare pentru că am avut parte de experiența iubirii lui Isus prin aceste momente de adorație organizate în decanatul nostru. Mulțumire preoților care ne oferă posibilitatea de a trăi clipe atât de pline de har și sper că aceste întâlniri să continue să schimbe inimile noastre, ale tuturor!" (Luiza)

  • "Suntem recunoscători pentru adorații, aceste momente sacre care ne apropie sufletele de Dumnezeu, Adevărata Fericire. Fiecare adorație este o clipă de liniște divină, unde ne conectăm profund cu Creatorul și ne regăsim pacea interioară. Prin rugăciune și reflecție, ne întărim în credință și prindem puterea de a ne ruga nu doar pentru noi, ci și pentru toți cei care au nevoie de ajutor și iubire. Aceste momente speciale ne educă spiritual, ne îndeamnă să trăim în iubire și să ne transformăm într-o comunitate puternic conectată cu divinitatea. În adorații, simțim cu adevărat că Dumnezeu este prezent printre noi, dăruindu-ne speranță și putere pentru a răspândi binele în jurul nostru". (Mirabela)

  • "Această seară a fost o seară de neuitat pentru noi, seminariștii, dar și pentru tinerii din decanatul nostru. Această adorație ne-a făcut să ne gândim la ceea ce vrem să devenim. Această oră petrecută alături de Isus ne-a făcut să uităm de greutățile adolescenței și ne-a dat un impuls de încurajare spre viitor. Doresc să invit și alți tineri să participe la o astfel de adorație pentru că sunt sigur că le va schimba radical viața". (Luca)

  • "Adorația euharistică organizată de tinerii din Decanatul de Bacău Centru a fost un moment plin de încărcătură emoțională și conectare spirituală, datorită comuniunii. De data aceasta i-am avut alături și pe elevii căminului Liceului Catolic, dar și pe seminariști, ceea ce a fost o noutate și o bucurie pentru toți. Mă bucur că prin cântecele frumoase am putut impresiona și atinge atâția tineri care până acum nu au mai avut ocazia de a participa la astfel de momente unice de rugăciune. După adorație am putut observa pe chipul fiecărei persoane recunoștință și bucurie. Îi mulțumim Domnului pentru acest moment care ne-a unit pe toți spre slava lui!" (Letiția)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 octombrie: Bacău: Adorație pentru tineri




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat