Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Trei surori românce la 25 de ani de viață consacrată

Trei surori originare din Adjudeni sunt de 25 de ani membre în Congregația "Surorile Săracilor «Don Morinello»": sora Piera Ghiuzan, sora Florentina Dumea și sora Pia Giurgilă. Ele au sărbătorit acest jubileu la Roma marți, 1 octombrie 2024, în cadrul Liturghiei prezidate de PS Gianrico Ruzza, episcop de Civitavecchia-Tarquinia și Porto-Santa Rufina, în capela casei de formare din Cetatea Eternă.

Marți, 1 octombrie 2024, un număr semnificativ de surori s-au reunit din mai multe comunități pentru a-i mulțumi Domnului și pentru a fi alături de surorile în sărbătoare. Surorile sărbătorite au ales comunitatea din Roma, deoarece Cetatea Eternă a constituit punctul de plecare al vocației lor, la începutul anilor '90. S-au alăturat bucuriei lor familiari, prieteni și rude venite din România, dar și din alte părți, pentru a-i mulțumi împreună Domnului. Acest lucru a dat și mai multă solemnitate evenimentului.

A rămâne fideli slujirii Domnului pe parcursul celor douăzeci și cinci de ani este cu adevărat un lucru minunat, dacă ținem cont de faptul că fidelitatea nu este tocmai o virtute scontată în contextul societății noastre.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de Excelența Sa Monseniorul Gianrico Ruzza, episcop de Civitavecchia-Tarquinia și Porto Santa Rufina.

Virtutea perseverenței a fost tema centrală a predicii episcopului, Iob fiindu-ne propus ca exemplu în acest sens, deoarece, în ciuda întristării cauzate de pierderea celor dragi, Iob a perseverat în credință, fiind fidel lui Dumnezeu. Perseverența omului credincios ne demonstrează faptul că a rămâne fideli constituie izvorul bucuriei noastre, manifestată prin fidelitate față de promisiunile făcute, ca răspuns la chemarea lui Dumnezeu.

De asemenea, în cadrul Sfintei Liturghii, a avut loc și reînnoirea promisiunilor călugărești (voturile). Însuși Isus a spus: "Cine va rămâne statornic până la sfârșit, acela va fi mântuit" (Mt 24,13), iar sărbătorirea acestor evenimente semnificative sunt semnul concret al unui răspuns curajos și plin de bucurie oferit Domnului.

În această congregație, înființată în anul 1924 cu numele "Institutul Surorilor Săracilor Sfântului Vincențiu De’ Paoli", devenit apoi Congregația "Surorile Săracilor lui Don Morinello" (www.suoremorinelliane.com), slujesc 37 de surori românce, toate originare din Dieceza de Iași, unde există o comunitate la Huși și o casă în construcție la Pildești.

Sr. Amelia Fechetă, SPDM




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat