Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bârlad: Cinstind-o pe Regina Sfântului Rozariu, la hram împreună cu PS Petru Sescu

Anticipând sărbătorirea Mariei ca Regina Sfântului Rozariu, duminică, 6 octombrie 2024, comunitatea catolică din Bârlad a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Liturghia a fost prezidată de PS Petru Sescu, episcop auxiliar, concelebrând pr. Alois Hîrja, paroh, pr. Gustavo-Ismael Lissa, PSDP, din comunitatea "Don Calabria" din Răcăciuni, și pr. Gabriel-Iulian Robu, cancelar.

Predicator a fost pr. Gustavo, care ne-a expus istoria Rozariului și importanța acestei rugăciuni în toate zilele, subliniind ce sprijin mare avem în Maica Domnului în toate încercările vieții, în dorința de a ajunge mai aproape de Dumnezeu și de Isus.

Prin exemplele ultimilor papi care au rostit rozariul zilnic, propriile mărturii și devoțiunea Fericitului Carlo Acutis, care zilnic se întâlnea cu "iubita lui, Sfânta Maria" prin rozariu, părintele ne-a dat noi motivații pentru a-l contempla pe Isus Cristos cu inima și ajutorul Mariei. Celebrarea acestei zile ne îndeamnă la meditarea misterelor lui Cristos sub călăuzirea Fecioarei Maria. Părintele predicator ne-a adus aminte de simplitatea, frumusețea și puterea rugăciunii Rozariului și ne-a îndemnat să facem din Rozariu arma noastră împotriva celui rău.

Episcopul l-a completat pe părintele predicator prin exemple care ne arată cât de puternică este recitarea Rozariului și a îndemnat la recitarea zilnică pentru a avea cel mai puternic scut împotriva răului.

Toate învățăturile primite au fost hrană pentru suflet și o propunere pentru fiecare dintre noi ca să nu lăsăm să treacă nici o zi fără ca să ne rugăm la Fecioara Maria, recitând Rozariul.

În timpul Liturghiei, părintele Gabriel Bogleș, OFMConv, de la Huși, a fost la scaunul de spovadă, așa încât cei care au dorit să se spovedească în sărbătoarea hramului au avut această posibilitate.

În încheierea Liturghiei, părintele paroh Alois Hîrja le-a mulțumit Preasfințitului Sescu și părintelui predicator pentru participarea la hramul bisericii, pentru hrana sufletească pe care ne-au împărtășit-o. Părintele paroh a mai mulțumit, de asemenea, tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a slujbei, prin citirea lecturilor, cântece, dar și pentru cei care au făcut curățenie și au pregătit o masă, la care au fost invitați toți oaspeții veniți la hram.

Episcopul a vizitat și casa parohială veche, unde luau masa oaspeții, dând binecuvântare tuturor celor care erau acolo. Atunci am avut posibilitatea ca noi, enoriașii, să-i mulțumim pentru că avem un preot paroh permanent în mijlocul nostru, chiar dacă suntem o comunitate mică. Suntem recunoscători pentru sprijinul financiar pentru lucrările efectuate în biserică și în curte și suntem încrezători în susținerea viitoare.

Îi mulțumim PS Petru Sescu pentru bucuria făcută comunității noastre, pentru cuvintele de învățătură și de încurajarea oferită. Dumnezeu să-l ocrotească și să-i dea putere de muncă.

Privind în ansamblu, a fost o sărbătoare rodnică pentru suflet, dar și pentru relațiile între membrii comunității, dar și cu cei care au avut plăcerea să ne fie oaspeți. Îi mulțumim lui Dumnezeu și Fecioarei Maria pentru ajutor!

Regina Sfântului Rozariu, roagă-te pentru noi!

Gica Antonică și Maria Nechita




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat