Anul pastoral
2024‑2025

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oituz: Solidaritate cu familiile sinistrate din Vaslui

Voluntarii Asociației Kolping în parteneriat cu Parohia Romano-Catolică "Preasfânta Treime" și comunitatea din Oituz au desfășurat în săptămâna 30 septembrie - 5 octombrie, acțiunea caritabilă "Oituzul ajută", o campanie caritabilă de ajutorare a familiilor care au suferit din cauza inundațiilor din județul Vaslui. Timp de o săptămână, tinerii voluntari au amenajat un cort în curtea bisericii unde au primit donațiile, iar transportul spre familiile sinistrate a avut loc luni, 7 octombrie.

Am ales să ajutăm familiile așezate în lunca satului Zorleni, județul Vaslui, o zonă foarte expusă inundațiilor, cu case făcute din chirpici, familii numeroase și multă, multă sărăcie.

Am dus pachete cu alimente de bază, produse de igienă și detergenți, urmând ca pe viitor să transportăm și alte lucruri folositoare.

Ne-am bucurat de o adevărată emulație în comunitatea din Oituz încurajată de invitația și ajutorul preoților noștri, pr. Bernadin Farțade și pr. Anton Galațanu. Multe familii au oferit din suflet alimente care au fost organizate cu grijă de către tinerii voluntari în cutii special pregătite. O parte din alimente au fost donate și din partea Familiei Kolping Stadtlauringen, Germania, care și-a dat acordul ca unele produse trimise din partea lor pentru Ucraina să ajungă la familiile sinistrate.

Luni dimineață după Sfânta Liturghie, preoții împreună cu credincioșii participanți au binecuvântat alimentele și au mulțumit donatorilor pentru gestul lor.

Din delegația care a însoțit transportul a făcut parte și părintele paroh Bernadin Farțade care a dorit să participe direct la împărțirea alimentelor și la întâlnirea cu familiile sinistrate.

Ne-am bucurat și de prezența unui grup de tineri voluntari din Familia Kolping Regensburg, Germania, care, aflându-se în vizită la Oituz, a dorit să participe la această experiență caritabilă.

Desigur că gestul nostru a fost ca o picătură de apă într-un ocean, deoarece aceste familii au nevoie de mult mai multe lucruri pentru a le fi alinată durerea de a fi pierdut aproape totul. Au nevoie de materiale de construcții, mobilier, electrocasnice, pături, plăpumi, cearceafuri și în cele mai multe cazuri au nevoie de o casă nouă.

A fost important să dăm un semnal de încurajare și ajutor concret în aceste situații limită familiilor sinistrate ca formă de responsabilitate creștină în fața problemelor aproape existențiale. Dorim ca prin acțiunile voluntarilor noștri să continuăm acest ajutor, să fim solidari, să fim umani, să fim alături de aproapele nostru care suferă.

Corneliu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 septembrie - 7 octombrie: Oituz: Solidaritate cu familiile sinistrate din Vaslui




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat