Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru preoți

Un grup de preoți din Dieceza de Iași s-au adunat la Luncani, în casa părinților carmeliți, pentru câteva zile de reculegere între 10 și 14 iunie 2024. Predicator a fost pr. Damian-Gheorghe Patrașcu, ministru provincial. La Liturghia de încheiere a participat și PS Petru Sescu, episcop auxiliar.

"Apostolii s-au adunat la Isus și i-au povestit toate câte au făcut și au învățat. Atunci el le-a spus: Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin! pentru că mulți veneau și plecau și nu aveau timp nici măcar să mănânce. Au plecat cu o barcă spre un loc pustiu, ei singuri" (Mc 6,30-32).

Exercițiile spirituale sunt perioade scurte în care ne retragem din mijlocul obligațiilor pe care le avem, pentru a sta cu Isus. Această retragere din zgomotul lumii nu este un lux pe care ni-l facem după un an de muncă în via Domnului; ci este un răspuns la îndemnul lui Isus: "Veniți deoparte, într-un loc retras, și odihniți-vă puțin!"

Această "retragere" are loc împreună cu Isus: "Au plecat cu o barcă spre un loc pustiu, ei singuri". În acest loc apostolii stau de vorbă cu Isus. Mântuitorul ne vorbește prin inspirațiile Duhului Sfânt, prin gura părintelui predicator, prin momentele de rugăciune și meditație personală, prin mărturia dată de unul dintre "lucrătorii din vie". Apostolii intră în ei înșiși analizându-și relația lor cu Domnul, cu Biserica, relația dintre ei și relația cu micile turme care le-au fost încredințate.

În perioada 10-14 iunie 2024, un grup de preoți din Dieceza de Iași, ascultând de îndemnul Domnului exprimat prin dorința episcopului, s-au adunat la Luncani, în casa părinților carmeliți, pentru câteva zile de reculegere. Au fost zile pline de har, zile în care părintele predicator, Damian-Gheorghe Patrașcu, ministru provincial, ne-a împărtășit cu răbdare și înțelepciune învățătura acumulată de-a lungul anilor de viață consacrată, de viață pastorală și de studiu.

Seara, ne adunam împreună unde împărtășeam cu bucurie propriile experiențe, îmbogățindu-ne și încurajându-ne în felul acesta, pentru a putea îndeplini mai departe misiunea pe care am primit-o.

Liturghia de încheiere a fost celebrată de PS Petru Sescu. La predică, Excelența Sa a avut grijă să ne încurajeze, arătându-și în felul acesta dragostea față de noi, preoții, și față de Biserică.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har și tuturor celor care s-au implicat în organizarea lor. Totul spre mai marea slavă a lui Dumnezeu, spre binele nostru și spre mântuirea lumii întregi!

Pr. Irinel-Iosif Iosub

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10-14 iunie: Luncani: Exerciții spirituale pentru preoți




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat