Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oțeleni: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Valea Siretului

Copilăria este tărâmul magic în care fiecare zi este o aventură, iar imaginația nu are limite, iar Ziua Copilului reprezintă o sărbătoare a purității, a zâmbetelor sincere și a inimilor pline de iubire. Acestea două împreună ne aduc aminte de importanța de a trăi fiecare zi cu bucurie și de a păstra mereu în suflet spiritul jucăuș și curiozitatea copiilor. Sâmbătă, 8 iunie 2024, 550 de copii împreună cu animatorii lor veniți din nouă parohii ale Decanatului de Valea Siretului s-au adunat cu mic cu mare în comunitatea din Oțeleni pentru a participa la Sărbătoarea Copiilor.

Deschiderea acestei minunate sărbători a debutat cu primirea călduroasă a celor nouă parohii venite să împărtășească una cu cealaltă bucurie și entuziasm, aducând astfel împreună zâmbete, râsete și multe momente de neuitat. Încă de la primirea acestora de către animatorii de la centrele de primire și de mascotele pline de viață, muzica veselă și dansurile energice au creat o atmosferă plină de viață, punând bazele unei zile pline de distracție și voie bună.

Ziua a fost deschisă oficial cu o rugăciune, cerând binecuvântarea divină pentru toate activitățile noastre. A fost un moment de liniște și reflecție, în care toți cei prezenți s-au conectat spiritual, pregătindu-se sufletește pentru evenimentele ce urmau să se desfășoare. Pr. Isidor Gheorghieș, parohul comunității Oțeleni, pr. Petru Blaj, decan de Valea Siretului, și pr. Marian Cazacu, vicar în parohia gazdă, au adresat cuvinte calde de bun venit, subliniind importanța acestui eveniment și bucuria de a fi împreună. Saluturile lor au fost primite cu aplauze, creând o atmosferă de comuniune și unitate.

Prezentarea detaliată a programului de către părintele vicar Marian Cazacu a asigurat că toți participanții au fost bine informați și pregătiți să se bucure pe deplin de fiecare moment al zilei. Apoi, imnul evenimentului a fost intonat cu entuziasm de către o fetiță din comunitatea din Oțeleni împreună cu toți cei prezenți. Versurile sale pline de speranță și energie au răsunat puternic, creând un moment de unitate și mândrie comună.

Copiii împreună cu animatorii au urcat pe scenă pentru a prezenta o scenetă captivantă. Sceneta, plină de învățături și momente amuzante, a adus zâmbete pe fețele tuturor. Cu creativitate și expresivitate, micii actori au reușit să capteze atenția audienței, oferind un spectacol memorabil.

A urmat apoi momentul catehetic, pregătit de părintele vicar Marian Cazacu, care a fost o ocazie de reflecție și învățare, oferindu-le celor mici o perspectivă spirituală și înțeleaptă asupra vieții. Prezentarea a fost interactivă, implicând copiii în discuții și activități care le-au stimulat curiozitatea și înțelegerea profundă a valorilor spirituale. Acest timp dedicat învățăturilor religioase a fost primitor și educativ, ajutându-i pe cei mici să își îmbogățească cunoștințele și credința.

Punctul central a fost desigur Sfânta Liturghie, unde copiii și adulții s-au adunat într-o atmosferă de liniște și respect, pregătindu-se pentru momentul cel mai important al zilei.

Sfânta Liturghie, celebrată de părintele Gabriel Balint, vicar al Parohiei "Sfânta Treime" din Butea, împreună cu ceilalți preoți ai parohiilor prezente, a reprezentat un moment de comuniune și rugăciune profundă. Predica părintelui vicar Marian Cazacu, precum și cântecele liturgice au adus un sentiment de pace și recunoștință în inimile tuturor, mulțumind pentru binecuvântările primite și cerând ghidare divină pentru viitor.

După Sfânta Liturghie, a urmat o pauză binevenită pentru prânz, care a fost o ocazie de socializare și relaxare, întărind legăturile dintre membrii comunităților. În timpul prânzului, atmosfera de veselie și distracție a continuat, datorită animatorilor care au adus un plus de magie zilei. Aceștia au pictat cu măiestrie pe fețele copiilor, transformându-i în personaje de poveste și eroi colorați. Totodată, au creat baloane modelate în forme variate, aducând zâmbete și uimire pe fețele celor mici. Copiii au avut ocazia să învârtă la roata norocului, unde au câștigat premii atrăgătoare, fiecare rotire aducându-le o nouă surpriză. Aceste activități au transformat prânzul într-o adevărată sărbătoare a creativității și bucuriei copilărești.

După prânz, Festivalul Copiilor a continuat cu momente artistice diverse. Spectacolele de muzică și dansuri au adus o notă de veselie și încântare. Copiii, plini de energie și entuziasm, au urcat pe scenă pentru a-și demonstra talentul. Ritmurile energice și mișcările grațioase ale dansatorilor au umplut scena și inimile noastre de bucurie. Scenetele prezentate au fost amuzante și educative, captivând audiența cu performanțele lor pline de viață.

Ziua s-a încheiat cu o ceremonie de final în care toți participanții și organizatorii au fost felicitați pentru contribuția lor la această zi minunată, cât și prin intermediul unei tombole, unde copiii au avut șansa de a câștiga un premiu oferit de comunitatea din Oțeleni prin intermediul unor numere extrase. Mulțumirile și aprecierea au fost exprimate din plin, iar toți cei prezenți au plecat acasă cu amintiri prețioase și inimile pline de bucurie. Acest eveniment a fost o oportunitate de a celebra copilăria, de a crea amintiri de neuitat și de a întări legăturile comunității noastre.

*

Gânduri pentru suflet în urma Sărbătorii Copiilor:

  • "Această sărbătoare a copilăriei a fost un succes deplin, care a adus împreună oameni de toate vârstele într-o zi de sărbătoare și bucurie. Cu toții am învățat că bucuria și inocența copiilor sunt daruri prețioase, de care trebuie să ne bucurăm și să le prețuim în fiecare zi." (Animatorii din Oțeleni)

  • "Pe tot parcursul Sărbătorii Copiilor a fost o atmosferă frumoasă și distractivă, cu momente interesante și impresionante. Copiii s-au distrat pe tot parcursul zilei, creându-și astfel clipe și momente de neuitat." (Erica Benchea, Parohia "Sfânta Ana", Oțeleni)

  • "Ziua copilului pentru mine a fost un eveniment la care am luat parte cu multă bucurie. Au fost multe activități plăcute și interactive! Cel mai mult mi-a plăcut că am avut șansa să-mi fac prieteni noi și amintiri de neuitat!" (Darius Cezar, Parohia "Sfânta Ana", Oțeleni)

  • "Ziua copilului pentru mine e cel mai așteptat moment al anului! Mi-a plăcut foarte mult că am putut să îmi reprezint parohia și că în cadrul Sfintei Liturghii am fost aleasă să particip la ofertoriu. Am fost înconjurată de copiii cu care împart aceeași credință și ne-am distrat împreună. Pentru mine ziua copilului a fost o experiență foarte frumoasă și m-am bucurat să fiu prezentă! Mulțumim Parohiei Oțeleni ca a organizat o zi așa minunată și ne-a oferit atât de multe posibilități de a ne arăta talentele sau de a câștiga diferite premii." (Veridiana Iacob, Parohia "Schimbarea la Față a lui Isus", Izvoarele)

*

Gânduri de mulțumire:

Cu inimile pline de recunoștință și bucurie, dorim să adresăm mulțumiri călduroase tuturor celor care au făcut posibilă această zi minunată.

Mulțumiri speciale părintelui paroh Isidor Gheorghieș și părintelui vicar Marian Cazacu, ale căror îndrumări spirituale și implicare au fost esențiale în organizarea acestui eveniment de suflet. Prin cuvintele și prezența lor au adus o lumină și o binecuvântare deosebită acestei zile de sărbătoare.

Un gând de profundă apreciere se îndreaptă către animatorii dedicați, care au muncit neobosit pentru a pregăti și a desfășura acest eveniment. Energia, creativitatea și entuziasmul lor au transformat fiecare moment într-o experiență de neuitat pentru copii și părinți deopotrivă.

Nu în ultimul rând, mulțumim din inimă copiilor care au participat la această zi specială. Entuziasmul, zâmbetele și bucuria lor au fost adevărata esență a acestei sărbători. Prin prezența lor, ne-au reamintit de frumusețea și inocența copilăriei, făcând din această zi o adevărată sărbătoare a bucuriei și a speranței.

Vă mulțumim tuturor pentru contribuția și participarea voastră, care au transformat această zi într-un eveniment de neuitat. Fie ca aceste momente frumoase să rămână în amintirea și în inimile noastre pentru totdeauna.

Petronela Aiojoaie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Oțeleni: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Valea Siretului




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat