Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Londra: Hramul comunității românilor catolici din South Woodford

Duminică, 9 iunie 2024, credincioșii români catolici din comunitatea "Preasfânta Inimă a lui Isus", din Parohia "Saint Anne Line", South Woodford (Londra), au sărbătorit cel de-al treilea hram al comunității românești, o comunitate tânără, vibrantă și în creștere. Liturghia a fost prezidată de pr. Felician Tiba, venit în această comunitate pentru a ține în perioada 7-9 iunie o serie de cateheze dedicate familiei.

Alături de parohul nostru, pr. Bartolomeu Blaj, la celebrare s-a alăturat și diaconul parohiei engleze, Alan Maire, care a proclamat, pentru a doua oară, Sfânta Evanghelie în limba română.

Celebrarea a fost prezidată de un oaspete special, părintele Felician Tiba, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Familiilor din Dieceza de Iași.

Acesta s-a alăturat comunității cu o serie de predici/cateheze speciale dedicate familiei, susținute în timpul celor trei zile petrecute în Londra.

Prezența părintelui Tiba a fost primită cu mult entuziasm și recunoștință. Catehezele sale au adus o claritate și o înțelegere profundă asupra acestor teme esențiale despre familie, consolidând astfel credința și unitatea noastră. În plus, părintele Tiba a oferit ocazii de spovadă, de colocviu spiritual și a celebrat Sfânta Liturghie, aspecte care au fost deosebit de apreciate de întreaga comunitate.

Prin rugăciuni, cântece minunate și daruri aduse la altar, credincioșii au întărit importanța și solemnitatea acestei sărbători.

Așa cum ne-am obișnuit, sărbătoarea a continuat în salonul parohial, alături de oaspeți englezi și români, cu bucate alese, pregătite cu drag de către membrii comunității.

Îi mulțumim părintelui Tiba pentru cuvintele pline de evlavie și pentru că ne-a reamintit de rolul important pe care Cristos îl are în viața de familie. Bunul Dumnezeu să îi dea putere pentru a continua această muncă în continuare și speram să îl avem din nou în mijlocul nostru.

Îi mulțumim și parohului nostru, pr. Bartolomeu Blaj, pentru tot sprijinul pe care îl oferă enoriașilor și pentru păstorirea activă a comunității.

Și, bineînțeles, nu se poate să închei aceste rânduri fără a aduce mulțumiri călduroase pentru implicare și organizare tuturor participanților și întregii comunități "Preasfânta Inimă a lui Isus", fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.

*

Amintim în acest context o altă bucurie a comunității noastre - Prima Sfântă Împărtășanie: cu două săptămâni în urmă, duminică, 26 mai, în această comunitate, 17 copii l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor.

Precum Sfântul Părinte Papa Francisc a spus la declararea acestor zile, de 25 și 26 mai, ca prima Zi Mondială a Copilului: "În voi, copii, totul vorbește despre viață, despre viitor", și acești copii din comunitatea noastră au pășit cu speranță spre un moment semnificativ din viața noastră de creștini.

Liturghia, prezidată de părintele Bartolomeu, a început cu intrarea în procesiune a copiilor, fiecare având un crin în mână, ca simbol al iubirii și a purității inimii lor.

După prezentarea lor în fața comunității, Liturghia a continuat cu rânduiala obișnuită.

După predica plină de har în care părintele Bartolomeu Blaj a scos în evidență importanța Împărtășaniei, cu lumânările aprinse, împreună cu părinții și toți credincioșii, copiii și-au reînnoit făgăduințele de la Botez.

Iată că momentul mult așteptat a sosit, și cei 17 copilași, însoțiți de părinți, au pășit plini de emoții spre altar pentru a primi pentru întâia oară Trupul și Sângele lui Isus.

"Și Biserica, care este mamă, vă primește, vă însoțește cu duioșie și cu speranță", le-a spus părintele paroh.

Aducem mulțumiri părinților, pentru disponibilitate, ajutor și munca depusă în pregătirea copiilor pentru acest moment important.

Claudia Corduneanu
și Iuliana Marcelan Felegeanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 9 iunie: Londra: Hramul comunității românilor catolici din South Woodford

- 26 mai: Londra: Prima Împărtășanie în comunitatea românilor catolici din South Woodford. Foto: Irinel Livita

*

Catolicii români din această comunitate se întâlnesc în Parohia "Saint Anne Line", Catholic Church, 7 Grove Crescent, South Woodford, E18 2JR, Londra.

Sfânta Liturghie în limba română în Parohia "Saint Anne Line" din South Woodford este în fiecare duminică la ora 12:30.

Jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie este posibilitate de spovezi și Sfântul Rozariu.

Comunitatea românilor catolici are grupul de facebook Biserica Catolică din South Woodford și împrejurimi din Londra-E18 2JR.

Persoană de contact: pr. Bartolomeu Blaj.




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat