Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Coman: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Bacău Centru

An de an sărbătorim pe data de 1 iunie Ziua copilului, o zi a bucuriei în care toți cei mici, în familie și la școală împărtășesc urări, gânduri, cadouri și petrec împreună momente de neuitat.

Sâmbătă, 8 iunie 2024, pentru copiii din Decanatul de Bacău Centru, sărbătoarea Zilei Copilului a continuat și în marea familie a lui Dumnezeu, Biserica. Însoțiți de preoții din parohiile decanatului, avându-i alături și pe tinerii animatori, un număr de aproximativ 400 de copii s-au îndreptat către Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Coman, pentru a petrece o zi minunată împreună.

Odată ajunși la destinație, copiii au fost întâmpinați de părintele Alois Hârja, parohul comunității, și de părintele Anton Tancău, responsabil cu organizarea acestui eveniment.

Curtea bisericii a devenit neîncăpătoare și s-a umplut de zumzetul vesel al copiilor, care, după ce au primit câte un ecuson cu numele lor, au luat parte la primul moment al zilei: bansurile.

După acest moment de destindere, cu inimi curate și zâmbete senine, cei mici au intrat în biserică pentru a participa la momentul educativ. Cu mare atenție, toți au ascultat povestea relatată de părintele Clement Tălin, OFMConv., care le-a amintit și tema acestei zile: "Ești prețios!", și astfel au reușit să descopere de ce sunt prețioși în ochii celor dragi, dar mai ales în ochii lui Dumnezeu.

A urmat apoi un moment de pregătire pentru punctul central al zilei: Sfânta Liturghie, care a fost celebrată de părintele decan, Benone Lucaci, alături de preoții care i-au însoțit pe copii la această sărbătoare a bucuriei.

În cuvântul de învățătură, ținut într-un mod interactiv în mijlocul celor mici, pr. Alois Hârja a evidențiat faptul că fiecare om este prețios și i-a ajutat pe copii să înțeleagă cum putem să-l hrănim pe omul cel nou din noi și să-l îndepărtăm pe cel vechi, ca să primim cu bucurie darurile pe care Dumnezeu ni le oferă, dar și importanța de a-i mulțumi Domnului pentru toate harurile primite.

Copiii au participat într-un mod activ la celebrare, prin cântece, lecturi, rugăciuni, oferirea darurilor. La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Benone Lucaci le-a mulțumit tuturor pentru implicarea în reușita acestei frumoase sărbători.

După celebrare, după hrana primită la Sfânta Liturghie, a urmat o binecuvântată agapă frățească, comunitatea gazdă oferind cu generozitate sărmăluțe și cozonac tuturor participanților.

După pauza de prânz, emoțiile și veselia zilei au continuat cu o tombolă, dar și cu multe alte jocuri și activități recreative, în care toți copiii prezenți au fost implicați. S-au legat noi prietenii și s-au creat amintiri frumoase, fiecare participant dorind ca această zi să nu se termine.

Fericirea a continuat și în drumul spre casă, unde, odată ajunși, au împărtășit bucuria trăită părinților și bunicilor, dar și dorința de a participa și la următoarele întâlniri.

Mulțumiri părintelui decan, Benone Lucaci, părintelui paroh Alois Hârja și părintelui Anton Tancău pentru organizare și pentru că au făcut posibile acest momente de har și de bucurie.

Mulțumiri animatorilor pentru disponibilitate și implicare, pentru ca această zi să fie una cât mai frumoasă!

Mulțumiri copiilor pentru bucuria exprimată la fiecare pas și pentru participarea activă la această sărbătoare!

Bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți cu harurile sale!

Prof. Loredana Cojan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 iunie: Coman: Sărbătoarea copiilor din Decanatul de Bacău Centru




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat