Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Chetriș: Duminica Floriilor și sfințirea crucii

În Duminica Floriilor (24 martie 2024), comunitatea romano-catolică din Parohia "Sfântul Mihail" din Chetriș a avut parte de o mare bucurie prin vizita Preasfințitului Petru Sescu, episcop auxiliar de Iași, invitat, în numele comunității, de către părintele paroh Sergiu-Doru Stoica pentru a celebra Sfânta Liturghie în această zi deosebită și pentru a sfinți crucea ridicată la capătul satului de părintele Rediu Vasile, prin grija deosebită a Sfinției Sale și cu ajutorul a mai multor binefăcători.

La ora 10.30, când în biserica parohială credincioșii se rugau sfântul Rozariu, Preasfințitul Petru Sescu a fost la dispoziția penitenților care au căutat să se spovedească.

La ora 11.00 a început sfânta Liturghie cu procesiunea solemnă și sfințirea ramurilor din fața bisericii. Toți credincioșii au fost cuprinși de emoție, atunci când preoții din altar, conduși de episcopul nostru auxiliar, au citit Patimile Domnului, dar și când au ascultat cuvintele pline de învățătură spirituală de la predica Preasfințitului Petru.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh Sergiu-Doru Stoica a mulțumit tuturor pentru prezența și asistența la acest eveniment al parohiei noastre, iar părintele Vasile Rediu a ținut un scurt istoric al ridicării acestei cruci, care este al 80-lea monument pe care îl termină în cei aproape 80 de ani de viață, mulțumind totodată tuturor binefăcătorilor pe care i-a evidențiat nominal, fie episcopii diecezei, fie autoritățile locale, precum și persoane laice sau monahale.

După binecuvântarea finală conferită de episcopul Petru Sescu, am pornit cu mare fast, în procesiune către crucea nou-terminată, rugându-ne Calea sfintei cruci pe drum. Ajunși la acest monument, în prezența tuturor binefăcătorilor care au făcut posibilă această lucrare, precum și a autorităților locale, Preasfințitul Petru Sescu a binecuvântat și sfințit crucea, care va rămâne, așa cum spunea părintele Rediu Vasile, ca predică mută în sufletul tuturor celor care vor trece pe lângă acest monument.

Daniela Nester

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 martie: Chetriș: Duminica Floriilor și sfințirea crucii




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat