Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

© Vatican Media
Papa Francisc: Angelus (24 martie 2024)

Iubiți frați și surori,

Exprim apropierea mea de Comunitatea San José de Apartado, în Columbia, unde în urmă cu câteva zile au fost asasinați o tânără femeie și un tânăr. Această comunitate în 2018 a fost premiată ca exemplu de angajare pentru economia solidară, pace și drepturile umane.

Și asigur rugăciunea mea pentru victimele infamului atentat terorist făcut alaltăieri seară la Moscova. Domnul să le primească în pacea sa și să întărească familiile lor. El să convertească inimile celor care proiectează, organizează și realizează aceste acțiuni inumane, care îl ofensează pe Dumnezeu, care a poruncit: "Să nu ucizi" (Ex 20,13).

Vă salut pe voi toți, credincioși din Roma și pelerini din diferite țări. Îndeosebi salut delegația din orașul Sanremo, care și în acest an, fidel unei tradiții de patru secole, a oferit ramurile de palmier împletite pentru această celebrare. Mulțumesc, vouă celor din Sanremo! Domnul să vă binecuvânteze.

Iubiți frați și surori, Isus a intrat în Ierusalim ca Rege umil și pașnic: să-i deschidem lui inimile noastre! Numai el ne poate elibera de dușmănie, de ură, de violență, pentru că el este milostivirea și iertarea păcatelor. Să ne rugăm pentru toți frații și surorile care suferă din cauza războiului; în mod special mă gândesc la martirizata Ucraina, unde foarte mulți oameni sunt fără electricitate din cauza atacurilor intense împotriva infrastructurilor care, în afară de a provoca morți și suferințe, comportă riscul unei catastrofe umanitare de dimensiuni și mai ample. Vă rog, să nu uităm martirizata Ucraina! Și să ne gândim la Gaza, care suferă mult, și la atâtea locuri de război.

Și acum să ne adresăm în rugăciune Fecioarei Maria: să învățăm de la ea să stăm aproape de Isus în zilele din Săptămâna Sfântă, pentru a ajunge la bucuria Învierii.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat