Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

TVR Iași: Emisiunea "Lumina creștinului", ediția "Săptămâna Mare și Sfântă"

Săptămâna pe care o inaugurăm în această duminică în Biserica Romano-Catolică, prin binecuvântarea ramurilor și cu citirea din Sfânta Scriptură a fragmentului despre pătimirea Domnului nostru Isus Cristos, este așa de mare și așa de sfântă încât ea trebuie să fie considerată pe drept busola anului liturgic, prin profunzimea misterului care are loc în aceste zile.

Despre această Săptămână Sfântă care începe cu Duminica Floriilor discută pr. Adrian Blăjuță, realizatorul emisiunii, cu pr. Iosif Enășoae, profesor de teologie, în această ediție a emisiunii.

*

TVR Iași are site-ul https://iasi.tvr.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/tvriasi, programele sale pot fi urmărite și prin internet, la adresa: www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi sau http://media.tvriasi.ro, iar înregistrări ale unor emisiuni ale TVR Iași sunt publicate și pe contul Youtube TVRIasionline.

* * *

Prima ediție a emisiunii "Lumina creștinului" a fost transmisă la 31 martie 2013, invitat în studio fiind PS Aurel Percă, pe atunci episcop auxiliar de Iași. Inițiatorul acestei emisiuni și moderatorul multor ediții a fost pr. Cornel Cadar (de pioasă amintire). În decursul timpului, moderatori ai emisiunii au mai fost pr. Iosif Dorcu, pr. Claudiu Bulai și Carmen Olaru.

Emisiunea "Lumina creștinului" s-a transmis, începând cu 27 octombrie 2013, o dată la două săptămâni, cu excepția perioadei de urgență sanitară încheiată recent, când au fost preluate emisiuni realizate în studioul ERCIS FM de Nicoleta Timaru. Cu ediția din 9 aprilie 2022 s-au reluat emisiunile filmate în studioul TVR Iași. Emisiunea este difuzată în fiecare sâmbătă, de la ora 10.30, și în reluare miercurea, de la ora 10.30.

Invitații încercă să facă lumină în problemele și frământările actuale, amintindu-și mereu de Acela care a spus că este lumina lumii și cine îl urmează pe el nu va umbla în întuneric.

Ovidiu Bișog

* * *

Înregistrările edițiilor anterioare ale emisiunii:




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat