Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Solonețu Nou - Pleșa: Calea sfintei cruci "cu tineri... pentru tineri"

Sâmbătă, 16 martie 2024, la inițiativa tinerilor din Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Rădăuți, s-a desfășurat "Calea sfintei cruci, cu tineri... pentru tineri", în aer liber, pe traseul Solonețu Nou - Pleșa.

La acest moment de rugăciune au participat, alături de preoți, aproximativ o sută de persoane: adolescenți, tineri, persoane adulte și vârstnice din parohiile Rădăuți, Suceava, Moara, Poiana Micului, Cacica, Solca, Solonețu Nou și Pleșa. Pentru câteva ore, tinerii au lăsat la o parte programul lor obișnuit și s-au unit în rugăciune pe drumul crucii, meditând la suferințele lui Isus și la provocările specifice anilor tinereții.

Calea Crucii, prezidată de pr. Ionuț-Lucian Minac, vicar la Parohia Rădăuți, a fost animată de tineri, care au citit, pe rând, meditațiile fiecărei stațiuni, trăind cu intensitate fiecare cuvânt rostit.

Cristos continuă să meargă pe străzile noastre, luând chipul atâtor oameni care trec pe lângă noi. Drumul crucii este precum drumul vieții noastre, presărat cu decizii, cu atâtea căi care se deschid înaintea noastră, cu condamnări și persoane care ne susțin și ne ajută. Astăzi ne-am oprit pentru câteva ceasuri și ne-am întrebat: La ce punct se află viața noastră în acest moment? Suntem conștienți de jertfa lui Cristos? Trăim cu gândurile și sufletele noastre aproape de Isus? Ce presupune faptul de a trăi cu coerență chemarea noastră creștină?

După binecuvântarea finală, toți participanții au petrecut câteva minute de comuniune și bucurie în Casa Polonă (Dom Poslki) din Pleșa.

Îi aducem mulțumiri lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi pe care am petrecut-o împreună meditând la sacrificiul lui Isus. Le mulțumim tuturor persoanelor care au susținut și au organizat această acțiune: preoților din Parohia Rădăuți, pr. Stanislav Cucharec, paroh la Solonețu Nou, domnului Ghervazen Longher, deputat al Uniunii Polonezilor din România, care ne-a oferit agapa frățească, pr. Alois Farțadi, decan de Bucovina, preoților care au participat cu tineri din comunitățile pe care le păstoresc, personalului Casei Polone și credincioșilor din Pleșa.

Ne dorim ca roadele acestei zile, încărcate de frumoase trăiri sufletești, să rămână cu noi și să ne însoțească în zilele Pătimirii Domnului și ale Învierii sale glorioase.

Diana Pînzaru (Rădăuți)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 martie: Solonețu Nou - Pleșa: Calea sfintei cruci "cu tineri... pentru tineri"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat