Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": De la răsărit până la apus, nr. 3‑4/2024, format tipărit și digital

Broșura "De la răsărit până la apus", nr. 3‑4, martie-aprilie 2024, poate fi achiziționată prin abonamente sau din Librăria "Presa Bună". Meditațiile pentru anul 2024 sunt pregătite de diferiți preoți din Dieceza de Iași. Meditațiile pentru acest număr au fost pregătite de pr. Clement Tălin, OFMConv. (martie) și pr. Gabriel Cochiorca (aprilie).

Un nou an în care să experimentăm familia lui Dumnezeu, Biserica

Broșura "De la răsărit până la apus" este editată fără întrerupere de 26 de ani, fiind citită de tot mai mulți oameni. Creștini catolici români, din țară și din străinătate, aleg să-și adâncească credința și să-și hrănească sufletul, parcurgând textele liturgice și meditative prezentate în paginile acestui material liturgic și pastoral. În anul 2023, peste 4.000 de persoane au citit parțial sau zilnic lecturile biblice, meditațiile și rugăciunile propuse pentru fiecare zi, făcând un pas înainte pe calea cunoașterii lui Cristos.

Mulțumirea celor care primesc această broșură - laici, persoane consacrate sau preoți - a fost semnalată prin diferite mesaje transmise, mai ales în privința meditațiilor, ele fiind un bun prilej de a crește în sentimentul apartenenței la Biserică, pe care Dieceza de Iași, în anul pastoral 2023-2024, ne invită să o percepem ca fiind familia lui Dumnezeu. Mai mult decât o instituție bine definită canonic și dogmatic, mai mult decât un loc unde au loc celebrări liturgice și sacramentale, Biserica se deschide spre orice om ca marea familie a lui Dumnezeu, unde fiecare își găsește locul și valoarea. Așa cum scrie PS Iosif Păuleț, episcopul Diecezei de Iași, în scrisoarea dedicată acestui an pastoral, "vom căuta să ne îngrijim ca toți membrii comunității să participe activ la celebrările liturgice, să promovăm întâlnirile între generații, să identificăm căi de apropiere față de cei care simt cu dificultate apartenența lor la Biserică și să însoțim persoanele în situații de criză".

Cuvântul lui Dumnezeu ni se dăruiește generos și continuu, devenind un însoțitor cotidian pe parcursul săptămânilor și lunilor acestui an. Înțelegerea lui este graduală. Avem nevoie de explicații. Isus Cristos ni se comunică în multe moduri, dar și prin cuvintele pline de înțelepciune și pace ale textelor sacre. Timpul pe care ni-l alocăm pentru a citi este scurt, însă foloasele spirituale sunt mari. Nutrim speranța că această broșură este un îndrumător tăcut și grăitor deopotrivă. Cuvântul lui Dumnezeu nu vrea să fie citit pentru a informa, ci pentru a se face viu în faptele și atitudinile noastre curente.

Citirea acelorași texte împreună cu atâția oameni creează o conexiune invizibilă: recurgem la o sursă comună, pentru a învăța să credem și mai mult decât până acum.

Broșura se prezintă ca un sprijin consistent în participarea activă și conștientă la Sfânta Liturghie, venindu-le în ajutor lectorilor sau celor implicați în desfășurarea celebrărilor liturgice. Ea devine un vademecum pentru orice preot sau laic aflat în călătorie.

Biserica propune în liturghia duminicală a anului Evanghelia după Sfântul Marcu - Evanghelia identității lui Isus ca Fiu al lui Dumnezeu, descoperită treptat discipolilor, lumii și, în final, centurionului aflat la picioarele crucii, care mărturisește: "Cu adevărat, acest om era Fiul lui Dumnezeu" (Mc 15,39).

Pe copertă sau în interiorul broșurii vor apărea imagini despre Biserică, menite să ilustreze, în moduri variate, tema anului pastoral din Dieceza de Iași.

Ne dorim ca paginile acestei broșuri să fie pentru fiecare cititor o hrană pentru suflet și o sursă de trăire tot mai mare a credinței.

Pr. Cristian Diac

* * *

Broșura poate fi procurată prin abonament (condițiile sunt prezentate aici: ercis.ro/abonamente).

De asemenea, exista posibilitatea achiziționării broșurii în format digital -
(https://www.kobo.com/ww/en/ebook/de-la-rasarit-pana-la-apus-martie-aprilie-2024),
putând fi citită cu multă ușurință pe smartphone, tabletă sau computer, fără taxele poștale care în special pentru străinătate înseamnă de câteva ori prețul abonamentului.

Pentru a putea achiziționa broșura în format digital, trebuie să parcurgeți următorii pași:

1. Creați un cont pe portalul www.kobo.com sau prin intermediul aplicației dedicate;

Instalați aplicația kobo pe smartphone, tabletă, computer. Aplicația este disponibilă gratuit pentru iOS, Android, Blackberry, Windows și Mac OS;

2. Conectați-vă cu datele dv. în aplicație (pentru conectare puteți folosi și contul de Facebook sau de Google);

3. Căutați titlul dorit și descărcați-l (toate cărțile cumpărate sunt disponibile pe 5 device-uri conectate cu același cont); nu este necesară instalarea unei alte aplicații pentru a vizualiza cărțile descărcate, indiferent de pe ce device vă conectați.

Pașii 1 și 2 vor fi parcurși o singură dată pentru crearea contului și instalarea aplicației. Pe site-ul www.ercis.ro vor fi anunțate toate titlurile disponibile în format electronic.

Pe platforma Kobo, dând clic pe copertă, puteți vedea o previzionare a modului cum se va afișa pe dispozitivul electronic preferat de dvs. pentru lecturare.

Numerele digitale din anul 2023 ale broșurii pot fi descărcate gratuit de către cei care doresc să testeze formatul digital.

* * *

"De la răsărit până la apus", nr. 3-4/2024
Ed. "Presa Bună", 2023, ISSN 2067-3302, 17x24 cm, 268 p., 20 lei

* * *

Această revistă, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat