Sagna: Lansarea proiectului "O viață curată"
Asociația Caritas în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog "Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog" Neamț, a lansat proiectul "O viață curată" la 28 februarie 2008 la sediul Centrului medico-social Caritas "Sfânta Maria" din comuna Sagna. Finanțatorul acestui proiect este Consiliul Local al comunei Sagna, care sprijină astfel activitățile propuse a se derula pentru atingerea scopului propus.
Prin acest proiect se dorește sensibilizarea membrilor comunității din comuna Sagna, jud. Neamț, cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun, droguri. Pentru perioada 20 noiembrie 2007 - iunie 2008 sunt fixate câteva obiective principale: informarea părinților și a întregii populații din comuna Sagna, prin campanii organizate în școli, discoteci și prin mass-media, cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun și droguri; organizarea tombolei cu tematică antidrog pentru implicarea elevilor, beneficiari ai proiectului; organizarea unei mese rotunde cu tema "O viață curată în comuna Sagna" cu participarea reprezentanților autorităților locale, a mass-media și a câștigătorilor concursului cărora li se vor înmâna premiile.
Scopul acestui proiect răspunde astfel într-un mod activ obiectivelor Strategiei Naționale Antidrog prin îndeplinirea obiectivului 1, Cap. I, B: "Sensibilizarea, conștientizarea și motivarea părinților în vederea implicării active în prevenirea consumului de droguri în cadrul familiei".
În cadrul proiectului au fost realizate 2000 de pliante, 1700 de fluturași și 33 de afișe cu sprijinul financiar al Consiliului Local al comunei Sagna, care vor fi distribuite în timpul desfășurării activităților planificate. Proiectul încearcă să îi sensibilizeze în primul rând pe părinți și membrii comunității locale cu privire la riscurile consumului de alcool, tutun și droguri. Sesiunile de informare a părinților se vor desfășura sub egida: "Singura cale de a forma copii buni este să devenim părinți mai buni". Pliantele cu informații antidrog vor fi distribuite în școlile și discotecile locale ajungând astfel și la grupa de vârstă considerată a fi de risc, conform sondajelor. În școală se vor desfășura ore informative adresate elevilor și se vor realiza chestionare de verificare a cunoștințelor însușite. În etapa finală a proiectului se va organiza și o tombolă cu premii, câștigătorii fiind premiați în cadrul unei mese rotunde cu participarea tuturor factorilor de decizie locali.
Informații suplimentare la: Tablan Nicoleta, tel. 0742/988041, e-mail: cpeca_neamt@yahoo.com; Spataru Viorica, tel/fax 0233/225625, 0744/529254, e-mail: vioricaspataru@yahoo.com.
Viorica Spataru
lecturi: 8.