Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- În sprijinul semenilor -

Kolping: Comunitate - Acțiune - Formare - Întrajutorare

de Corneliu Bulai

Asociația Kolping Moldova este o structură asociativă regională care își desfășoară activitatea în Dieceza de Iași încă din anul 1992.

• "Vreau să adun în jurul meu oamenii care au curajul de a schimba lumea în jurul lor". (Fericitul Adolph Kolping)

Asociația desfășoară activități în concordanță cu valorile fondatorului, Fericitul Adolph Kolping, și ale doctrinei sociale a Bisericii Catolice.

Prin implicarea, organizarea și activitățile voluntarilor noștri considerăm că astăzi și acum este necesar ca laicii să fie creștini activi în Biserică și în societate. De asemenea, este necesar să aducem împreună oameni care, prin calitățile și organizarea lor, să poată schimba în bine societatea în care trăim.

Asociația Kolping Moldova face parte integrantă din structura națională Kolping România, continentală și internațională. În cadrul structurii diecezane își desfășoară activitatea 5 asociații locale: Bacău, Bârlad, Ferăstrău, Ploscuțeni și Oituz. Programul anual cuprinde activități de sprijinire a grupurilor defavorizate, acțiuni care încurajează implicarea activă, responsabilă a tinerilor și adulților în munca de voluntariat.

În Ploscuțeni avem Casa Kolping, unde de-a lungul timpului s-au desfășurat multe întâlniri de formare, tabere de muncă, tabere pentru copii, ateliere de confecționat lumânări. Tot în Ploscuțeni a funcționat și un centru de îngrijire la domiciliu pentru bolnavi și vârstnici.

• "Cine vrea să-i câștige pe alții trebuie să-și pună inima la bătaie". (Fericitul Adolph Kolping)

În comuna Oituz din județul Bacău, prin bunăvoința și sprijinul donatorilor din diferite țări (Germania, Elveția, Austria, Luxemburg) am construit în 2016 Casa Kolping, un spațiu frumos și modern unde desfășurăm proiectul Centrul Educațional, prin care oferim servicii educaționale pentru copiii din localitate și din împrejurimi. În fiecare zi, aici, un număr de 40 de copii primesc o masă la prânz, ajutor la teme, fac jocuri și activități de formare și dezvoltare personală. Tinerii voluntari sunt prezenți zilnic la Centru, dând o mână de ajutor în munca desfășurată cu copiii; au posibilitatea să organizeze și întâlnirile săptămânale pentru activitățile lor recreative și planificarea acțiunilor de voluntariat. Tot în cadrul Centrului mai desfășurăm tabere de weekend, tabere de vacanță și multe alte evenimente pentru copii și tineret.

Încercăm, cu ajutorul campaniilor caritabile, să fim alături și de familiile copiilor nevoiași, oferind pachete cu alimente, cadouri de Crăciun întregii familii, Cina familiilor nevoiașe, Banca de alimente, sprijin pentru școala on-line, iar atunci când posibilitățile ne permit, sprijinim construirea sau repararea caselor acestor familii, rebranșarea la curentul electric, apă etc.

• "Nu suntem pe lume pentru a ne ascunde într-un colț, să închidem ochii și urechile la ce ne înconjoară. Este necesar să credem în oameni, dar mai cu seamă în tineri". (Fericitul Adolph Kolping).

Asociația Kolping propune un model de organizare democratică: membrii ei își aleg președintele, praeses-ul (îndrumătorul spiritual), Consiliul Director și celelalte poziții organizatorice, care, printr-un mandat de patru ani, încearcă să ducă mai departe organizarea asociativă, activitățile și învățăturile sociale și morale ale Bisericii.

Astăzi, asociația este coordonată de doamna Monica Benedic, în funcția de președinte, pr. Ștefan Ciubotaru, în funcția de îndrumător spiritual, și Rareș Bogdan, lider de tineret.

Mulțumim tuturor voluntarilor noștri, mulțumim donatorilor și partenerilor locali, Episcopiei de Iași, asociațiilor diecezane partenere, părinților și tuturor celor care, într-o măsură mai mare sau mai mică, sunt alături de acțiunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze prin harurile sale munca asociativă din dieceza noastră!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat