Planeta albastră
Datorită întinderilor mari de apă pe care le conține, Pământul mai este denumit și Planeta albastră. Oamenii de știință afirmă că aproximativ 70 % din suprafața sa este acoperită cu apă, cea mai mare parte aflându-se în mări și oceane. Acestea constituie o resursă naturală foarte importantă, atât prin suprafața navigabilă, cât și prin varietatea și frumusețea speciilor din mediul subacvatic.
Aproximativ același procent de apă de pe Pământ se află și în corpul uman la naștere, ceea ce înseamnă că Dumnezeu ne-a creat într-o profundă armonie cu natura. De aceea, acest mediu trebuie ocrotit, fiind un dar de care au dreptul să beneficieze și generațiile viitoare.
Gloria pe care fiecare specie o aduce Creatorului prin însăși existența sa constituie o premisă pentru o legislație care să protejeze apele de poluarea cu deșeuri, de creșterea temperaturii care afectează viața speciilor care le populează, de metodele distructive de pescuit care folosesc substanțe chimice etc.
În această lună care începe cu o zi dedicată rugăciunii pentru creație, să ne rugăm ca să putem lăsa o lume mai bună decât am găsit-o, căci Dumnezeu, când a privit toate cele pe care le făcuse, a văzut că erau foarte bune (cf. Gen 1, 26).
Celina Romila