Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- R.D. (e-mail). "Aș avea nevoie de o informație cu privire la nașii de cununie. Ce condiție trebuie îndeplinită pentru a putea cununa? Specific că noi locuim în Irlanda, dar vrem să cununăm o pereche de tineri în România".

Felicitări pentru alegerea pe care ați făcut-o de a fi nași la cununie! Cu privire la ceea ce ați întrebat, se recomandă ca nașii să fie exemple în privința căsătoriei și a trăirii credinței, pentru a fi model celor cărora le sunt "nași". Acestea fiind împlinite, suntem convinși că atunci când veți merge la cununie o veți face pregătiți, în sensul că vă veți spovedi din timp pentru a vă putea împărtăși. Vă dorim multă binecuvântare de la Domnul!

- Dumitru Paiu (Cotnari). "Sunt în vârstă de 80 de ani, doresc să mă explic, cu permisiunea dv., la întrebarea (concurs) din revista «Lumina creștinului» a lunii iulie. Nu este atât de simplu să dăm o notificare absolută privitor la fapte de arme, la sacrificii retroactive, precizând cu mâna pe suflet un adevăr autentic, strict...! Tema concursului din revista pe care am primit-o și am citit-o cu mult interes, mă determină să-mi exprim un punct de vedere, în sensul că istoria centenarului (100 de ani) presupune o epocă în care ne întoarcem în timp și spațiu cu o smerenie și recunoștință patriotică, la acei bravi bărbați, mulți dintre ei prea tineri, jertfiți în Primul Război Mondial (1916-1918). Odioasa înverșunare a mobilizat majoritatea bărbaților, în special tineri, pentru front și din ținutul Moldovei, respectiv din Dieceza de Iași, catolicii fiind 13.756, din care trei persoane se numără printre eroii din satul meu: Adam Theodor Herghelegiu, Ghiță Petru Ieșanu și Petru Ion Coteanu (catolici). Precizez că am avut ocazia să aflu date, zic eu, autentice, la o mănăstire din Târgu Neamț, în discuția cu un călugăr care avea o carte «manuscris» după declarații oportune... De aceea consemna Domnia Sa 14.000 de catolici din Moldova, o parte dispăruseră fără identificare, în consecință se rețineau 13.756 de persoane. P.S. Nu contest atât numărul estimat în revistă, cum, de altfel, nici autenticitatea datelor spuse de călugăr.

Vă mulțumim pentru rândurile trimise și vă felicităm pentru dorința dv. de a vă informa cât mai mult și mai bine despre cei care au luptat în Primul Război Mondial. Așteptăm să ne mai scrieți!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat