Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Amărăciunea din cafea

Obișnuiam să discut mult cu prietenele, mai ales la o cafea, dar și la locul de muncă. În viziunea mea discutam "de-ale noastre, de-ale femeilor", dar nu m-am gândit niciodată că prin ceea ce spuneam îmi făceam mult rău. Subiectul preferat era evident "al meu", adică soțul! Ce a mai spus, ce a mai făcut, pe unde a mai fost, cu cine s-a mai întâlnit și multe alte subiecte, pe care în mod cinstit nu ar fi trebuit să le scot din casă. Dar pentru că era antrenant și pentru că aveam cu cine, dintr-o vorbă în alta, la final îmi dădeam seama că de fapt ceilalți îmi știau toată casa, în timp ce ei se protejau, determinându-mă doar pe mine să vorbesc. Evident că de multe ori se și foloseau de ceea ce spuneam eu.

Într-una din zile, o prietenă mi-a spus că l-a văzut pe soțul meu în oraș. Era în fața unui bar așteptând pe cineva. Evident că am intrat la bănuieli! Știam că s-a dus la serviciu și că în acel timp, lucrând în construcții, se afla în afara localității și că, în mod normal, cel puțin la ora despre care îmi spusese prietena, nu trebuia să fie acolo. Și am început să fabulez!

Ajuns acasă am început "tărăboiul". Am apelat la tehnica "atacul e cea mai bună apărare"! Și am început să-i "torn!" Era clar că nici nu a avut timp să se apere, doar îl aveam la mână! Trebuia să-mi povestească cu lux de amănunte unde a fost în acea zi, ce a făcut, cu cine s-a întâlnit și, mai ales, ce planuri avea de viitor, pentru că așa, cel puțin în viziunea mea, nu se mai putea. Deja mă vedeam trădată! Și, mai ales, cu cine! Și cine știe de câte ori! Și câte îmi mai ascundea încă!

În timp ce îmi vărsam amarul, la un moment dat îi sună telefonul. Era directorul firmei la care lucra. L-a întrebat ce face și apoi l-a rugat să meargă să continue munca pe care i-o încredințase. Era vorba de un apartament al unei bătrâne care avusese un incendiu. Și pentru că nimeni nu îi sărise în ajutor dintre autoritățile statului, acel director s-a angajat ca împreună cu muncitorii din subordine să repare apartamentul bătrânei pe banii firmei, având apoi anumite facilități în fața statului.

Așadar, alarma se dovedise falsă! Și eu care îmi făcusem atâtea scenarii, fără să-i dau posibilitatea să se justifice! Recunosc, în acel moment, pentru prima dată, m-am ridicat și l-am îmbrățișat, rugându-l să mă ierte. Discuțiile mele cu prietenele m-au făcut să bagatelizez munca pe care el o făcea spre binele familiei noastre. E adevărat că și eu munceam, dar și el, și așa cum mie îmi plăcea să fiu respectată, trebuia să-l respect și eu. Și cine știe de câte ori l-am tratat la fel! M-am luat după prietenele mele și l-am desconsiderat "desființându-l" în ochii lor, considerându-l un om de nimic.

Iar el, așa, cu toate momentele mele capricioase, continua să lucreze spre binele familiei, continua să spună rugăciunea alături de mine, seară de seară, și să îi îndemne pe copii la bine.

Acum mai iau câte o cafea cu prietenele, dar îmi măsor foarte bine cuvintele. Spun doar ceea ce este de spus și nu mai cred tot din ceea ce mi se spune. Cum era să mă coste amărăciunea din cafea! Aici te poate duce anturajul greșit! (Irina)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat