Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Adrian Jitaru (Berindești). "Doresc să transmit un mesaj de mulțumire pentru beneficiile primite după dezastrele naturale din satul Berindești (BC). Aflându-mă printre cele opt familii care au beneficiat de ajutorul contribuțiilor din colecta diecezană pentru sinistrații din satul Berindești, Parohia Ciucani, doresc să mulțumesc din suflet tuturor acelora care din puținul lor au contribuit la încurajarea și susținerea familiei noastre, prin operă și rugăciune. Mulțumesc mult pentru disponibilitate".

Sperăm ca mesajul dv. să ajungă la toți cei care au dat din puținul lor. Cu siguranță se vor bucura citindu-l. Mulțumiți-i lui Dumnezeu pentru că s-au găsit oameni cu inimă mare. Să nu uitați să vă rugați pentru binefăcători.

- Octavian Ionuț Cadar (Oradea). "Întâlnirea INTC Cluj a fost un prilej de a socializa cu tineri din Diecezele de Iași, Cluj, Timișoara etc. Mă bucur nespus de mult că alături de noi au fost și participanți de cult ortodox, care au celebrat alături și au participat la acest binecuvântat program. Ne rămâne să mulțumim din suflet Episcopiei de Cluj pentru buna organizare a acestui eveniment".

Vă mulțumim mult pentru gândurile trimise!

- D. (email). "A fost frumos la Cluj. Totuși nu am reușit să particip în întregime la o Liturghie greco-catolică. E prea lungă, și când am auzit cântată rugăciunea euharistică mi s-a părut ciudat. Nu am priceput nimic din rit. Ceea ce am făcut la Cluj mă rușinează și nu sunt mândră de mine. A fost orice altceva, nu exerciții spirituale, din păcate. A fost tabără, vacanță și prea puțină rugăciune. Și doar din vina mea, că așa am ales. În loc să profit de conferințe, cateheze, m-am plimbat și am mers la suc... Că a fost Liturghia în maghiară, că era sâmbătă și nu era obligatoriu, că Liturghia greco-catolică este prea lungă nu reprezintă scuze... Și în timpul acela nici n-am fost să mă rog. Simt că merg automat la o Liturghie duminica și atât e creștinismul meu. Simt la mine o lipsă de interes pentru creștinism, nu mă rog și nu studiez Scriptura".

Pentru că ați descoperit această carență la dv. este un pas înainte. Multe persoane au aceleași trăiri și sentimente ca ale dv., dar nu fac nimic. Este un lucru important să descoperim și să recunoaștem că avem o problemă, dar și mai important este să luăm măsuri cu noi înșine. Când conștientizăm că suntem creați de un Dumnezeu care ne iubește nu avem cum să trăim departe de el; trebuie să fim ca pruncii care stau în preajma părinților; ne putem imagina ce tragic este atunci când se rătăcesc; câtă debusolare, câtă ceață!? Cu privire la Liturghia greco-catolică, atunci când este înțeleasă descoperim în ea frumusețe și bogăție.

- Petru Susan (Bălușești). Veți primi răspuns în unul din numerele viitoare.

- I. (Prăjești), A. (Bacău). "De ce la aparatele noastre de radio de un timp nu se mai aude Radio Maria?"

Ne-am interesat pentru dv. la responsabilii de la Oradea. Ni s-a comunicat că după Întâlnirea de la Cluj frecvența 89,6 FM a fost redusă în ceea ce privește puterea. Ca atare Radio Maria se poate asculta pe o rază de 20 km în jurul Bacăului. Se va face cerere pentru mărirea acesteia și pentru revenirea la normal. După câteva săptămâni s-a defectat emițătorul de la Bacău. Trebuie înlocuit și va mai dura ceva timp, întrucât tipul de emițător existent este diferit de cele obișnuite. Până la finalul anului sperăm să se deschidă frecvența pe AM 1.485 KHz la Rotunda, județul Neamț. Până vor reveni toate la normal, Radio Maria se poate asculta prin DIGI pe frecvența 12687 MHz și prin internet pe site-ul www.radiomaria.ro (prin accesarea secțiunii "Ascultă live!" din partea de sus a site-ului).

Sfânta Scriptură

- Edith Pintea (Arad). Cele șapte urgii care vin asupra pământului se derulează una după alta. Înseamnă că se vor derula în timp scurt? (Ap 16)".

Cred că este o privire asupra întregii istorii fără vreo referire temporală. Se pare că autorul, în mod intenționat, vrea să sublinieze faptul că nu se poate privi istoria, oricât de crudă ar fi, fără a vedea în ea o tensiune către venirea viitoare a lui Cristos. În fața acestei perspective, comunității creștine i se cere să vegheze și să fie deschisă către viitorul care îl apropie pe Cristos.

Pr. Alois Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat