Milostivirea divină, calea veșnicei copilării
Copilăria este perioada în care fiecare persoană, aflată la începutul vieții sale, are nevoie de protecție și formare de la cei în grija cărora se află.
Pe plan spiritual, omul se poate bucura de aceste beneficii din partea părintelui ceresc, Dumnezeu, și nu numai o perioadă din viață, ci permanent.
În jurnalul său, sfânta Faustina Kowalska îi mulțumește lui Dumnezeu pentru că a binevoit să ne primească, prin har, printre copiii săi (Micul jurnal, 1819). Acest har îl primește fiecare creștin la Botez și poate fi menținut prin primirea sfintelor sacramente, în spirit de credință. Prin rugăciunea creștinilor, razele iubirii milostive divine se pot răsfrânge și asupra celor care nu-l cunosc pe Cristos (Micul jurnal 1216).
Un copil ne arată care sunt caracteristicile unui adevărat și profund raport al omului cu Dumnezeu: fragil și neputincios prin propriile forțe, copilul se abandonează și cere, cu toată încrederea, ajutor. Această atitudine estompează grija excesivă pentru viitor, dar și preocuparea pentru trecut, concentrându-se pe trăirea clipei prezente în conformitate cu voința divină (Micul jurnal 333). Pentru aceasta, simplitatea și umilința sunt caracteristici indispensabile pentru suflet.
"Vreau ca tu să fii foarte mică, căci atunci când ești mică, te port lângă inima mea" (Micul jurnal 1481).
Celina Romila