Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Pr. Martin Benedict, OFMConv. - Pași spre beatificare

Institutul Teologic Franciscan Roman a găzduit, sâmbătă, 30 iunie, sesiunea de închidere a procesului informativ diecezan asupra vieții, virtuților și faimei de sfințenie a slujitorului lui Dumnezeu preotul medic Martin Benedict (1931-1986).

La ora 10.00 s-a celebrat sfânta Liturghie solemnă prezidată de PS Petru Gherghel. Au fost prezenți: pr. Marco Tasca, ministru general OFMConv., pr. Angelo Paleri, postulator general OFMConv., pr. Emilian Cătălin, ministru provincial, pr. Eusebio Bejan, vicepostulator, pr. Mihai Pătrașcu, delegat episcopal, pr. Iosif Iacob, promotor de dreptate, Octavian Antonin Bejan, notar, fr. Carol Martin, notar auxiliar, preoți și seminariști, persoane consacrate și un grup de credincioși veniți din localitatea Galbeni împreună cu pr. paroh Gabriel Farcaș.

La predică, pr. Mihai Budău a evocat câteva dintre virtuțile pr. Martin Benedict: viața de rugăciune, iubirea pentru ceilalți, în special pentru cei bolnavi fizic și spiritual, capacitatea de jertfire, mărturia pentru Cristos.

După Liturghie a urmat sesiunea de închidere a procesului informativ diecezan a slujitorului lui Dumnezeu Martin Benedict, fiind prezenți: PS Petru Gherghel, pr. Mihai Patrașcu, pr. Iosif Iacob, prof. Octavian Antonin Bejan și pr. Eusebio Bejan.

Notarul cauzei a prezentat actele originale, copiile și traducerile procesului. S-au prezentat datele generale ale desfășurării procesului. După ce promotorul de dreptate a afirmat că nu are nimic de obiectat asupra autenticității actelor procesului, episcopul a sigilat cutiile ce conțineau documentația întregului proces pe care le-a înmânat vicepostulatorului, împreună cu scrisorile de recomandare, care le va duce la Congregația pentru Cauzele Sfinților la Roma.

La Galbeni, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la moartea lui Martin Benedict, în ziua de 12 iulie, după Liturghia din biserica "Sfântul Iosif Muncitorul", oficiată de pr. Emilian Cătălin, ministru provincial, s-au făcut rugăciuni la mormântul preotului comemorat. Ceremonia s-a încheiat cu acordarea, din partea autorităților locale, a titlului de "cetățean de onoare" post mortem al comunei Nicolae Bălcescu, medicului preot Martin Benedict.

Pr. Virgil Blaj și pr. Silvestro Bejan



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat