Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Sămânța care a dat roade

În urmă cu șapte ani, în octombrie 2001, patru tineri laici au primit mandatul misionar de a participa la opera de evanghelizare în Togo și Coasta de Fildeș. Evenimentul, unic în Dieceza de Iași, a rămas până acum și singura inițiativă laică de misiune ad gentes. "Povestea" acestor misionari generoși părea să se oprească o dată cu ei; realitatea însă, din fericire, a contrazis aceste îndoieli. În urma cursurilor de misiologie organizate, în diferite reprize, de Centrul Misionar Diecezan, sămânța cuvântului a rodit din belșug, și Duhul Sfânt a trezit noi imbolduri misionare. Gilberta Hobincu, Alina Cojan și Adrian Cimpoeșu s-au decis să ofere timpul, entuziasmul și disponibilitatea lor pentru a ajuta misiunea românească din Kenya, acolo unde activează și preoții români. În ziua de 28 octombrie, la ora 18.00, în cadrul unei Liturghii solemne în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, au primit mandatul misionar și binecuvântarea de a merge în misiune. Redăm aici câteva din gândurile pe care acești tineri ni le-au împărtășit înainte de plecare.

- Gilberta Hobincu (Huși - "Sfântul Anton": "Cred cu tărie că nu este decizia mea să merg acolo. Domnul are excepțiile lui, care trebuie respectate. Nu m-a determinat să plec ceva anume, ci mai curând cineva. Decizia mi-a adus multă liniște și bucurie în suflet. Plec la drum dorindu-mi, așa cum spunea sfânta Tereza a Pruncului Isus, să fiu "o minge mică, fără valoare, de aruncat la pământ și de bătut cu picioarele, sau de strâns la piept, atunci când lui Isus i-ar face plăcere". Pentru prima dată mă simt ca atunci când un tată își duce copilul de mână, fără ca micuțul să știe încotro se îndreaptă. Desigur, cel mic întreabă, dar chiar și atunci când nu primește răspunsul, singurul lucru important este că tatăl său știe și drumul și destinația".

- Alina Cojan (Valea Seacă): "Plec în Kenya cu gândul de a da ce este mai bun din mine și cu speranța că voi fi un om simplu pe care Dumnezeu poate să-l folosească în modul cel mai util. Nu doar curajul m-a determinat să fac această alegere, credința a avut un rol principal. Sunt convinsă că acești ani sunt cei mai potriviți pentru a fi dăruiți, este cel mai bun moment în care să ne gândim la ceilalți și să uităm de noi. Eu mă simt bine atunci când lucrez cu și pentru ceilalți".

- Adrian Cimpoeșu (Valea Seacă): "Plec cu gândul că Dumnezeu mă va ajuta să fac tot posibilul să fiu de ajutor prin ceea ce știu. Ca misionari în Maikona, vom lucra în cadrul școlilor primare și liceelor pentru orele de religie, vom avea activități cu Acțiunea Catolică, ceea ce pentru mine e o bucurie, deoarece am ocazia să îmi continui misiunea pe care am avut-o acasă. Vom fi implicați în pregătirea catehumenilor pentru Botez și Mir, precum și în animarea sfintelor Liturghii, pregătirea rugăciunilor de seară etc. Vom face vizite la cele 18 grădinițe susținute de misiunea din Maikona, care trebuie supravegheate și aprovizionate. Eu personal voi da ajutor în domeniul tehnic. Cursurile misionare m-au întărit și m-au ajutat să iau această decizie. Cel mai important lucru în decizia pe care am luat-o rămâne rugăciunea".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat