Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Nunțiul apostolic în vizită la Iași

ES Francisco-Javier Lozano, nunțiu apostolic în România și Republica Moldova, s-a aflat în perioada 16-20 octombrie în Dieceza de Iași.

În capitala moldavă a participat la două întâlniri ale forurilor europene și naționale. La invitația PS Petru Gherghel, a prezidat două sfinte Liturghii în catedrală, cu ocazia Celei de-a LXXXI-a Zile Mondiale a Misiunilor și a deschiderii solemne a noului an universitar. De asemenea, a întreprins și o vizită pastorală în diferite locuri din dieceză.

Vizita ES Francisco-Javier Lozano a început cu participarea la Cea de-a XI-a Întâlnire de Dialog dintre Biserica Ortodoxă și diferiți membri ai Parlamentului European, desfășurată în zilele de 16 și 17 octombrie la Iași.

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Luca, patronul medicilor, sâmbătă, 18 octombrie, nunțiul împreună cu episcopul diecezei a vizitat Centrul Medical din cadrul Fundației Medicale "Speranța Bolnavilor" din Barticești. Aici au fost primiți de către noul director și președinte al fundației, pr. Mihai Budău, alături de medicii și personalul centrului. Nunțiul a binecuvântat munca lucrătorilor sanitari, îndemnându-i să continue activitatea de slujire a semenilor. Următoarea etapă a itinerarului a fost la Bacău, unde s-a desfășurat Adunarea Generală a Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif". La sfânta Liturghie, celebrată în casa părinților salezieni, nunțiul i-a îndemnat pe membrii AC să fie tot mai angajați în apostolatul lor. După-amiază, a celebrat o Liturghie la Onești, în cripta unde sunt depuse moaștele fericitului Ieremia. A urmat întâlnirea cu angajații și voluntarii Programului de "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu", din cadrul Centrului Diecezan Caritas, aflați în pelerinaj la sanctuarul din Onești.

În omilia ținută duminică, 19 octombrie, în cadrul Liturghiei de la ora 11.00 din catedrala din Iași, nunțiul a vorbit despre importanța activităților misionare. La Liturghia de la ora 16.00, le-a spus studenților să fie fideli misiunii lor, să fie coerenți în tot ceea ce întreprind și i-a îndemnat să pună sub lumina credinței întreaga lor activitate de cercetare, păstrându-și identitatea, indiferent de contextul în care vor activa.

În ultima zi a vizitei, luni, 20 octombrie, nunțiul a participat la Cea de-a XI-a ediție a Simpozionului internațional "Drepturile omului - dimensiune spirituală și acțiune civică", desfășurat la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iași. În cadrul simpozionului, a vorbit despre libertatea și egalitatea oamenilor, despre problemele pe care le-au avut de înfruntat românii în perioada regimului comunist și despre fidelitatea de care au dat dovadă în trăirea credinței.

Liviu Crișmaru



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat