Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Gânduri despre ZMT

După un parcurs de peste 15.000 km, doi preoți și șase tineri din Dieceza de Iași, încurajați de PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă înainte de a porni la drum, au fost oaspeții Parohiei "Sfântul Benedict" din Burwood - Melbourne, unde au fost cazați și tinerii celorlalte dieceze și eparhii catolice din România, în total 43. În această parohie s-au desfășurat activitățile legate de Zilele în Dieceze.

- Atmosfera de pe străzile orașului Melbourne a fost caracterizată de tinerețe, entuziasm și multă bucurie. Locuitorii au mărturisit că nu au mai văzut atât de mulți tineri animați de un astfel de spirit. Totul însă a fost doar o... "pregustare" a ceea ce a urmat la Sydney, unde s-au reunit sute de mii de tineri din toată lumea.
La Liturghia de deschidere din ziua de 15 iulie, crucea și icoana Zilei Mondiale a Tineretului au fost aduse pe scenă în timp ce erau prezentate cântecele și dansurile tradiționale ale aborigenilor, primii locuitori ai Australiei. A fost intonat imnul "Receive the Power", deja devenit faimos, au fost reamintite precedentele Zile Mondiale ale Tineretului și prezentate diferite mărturii. În cadrul predicii, card. George Pell i-a îndemnat pe tineri să aibă curajul de a alege și să se deschidă "prezenței Duhului Sfânt pentru a-i permite Domnului să lucreze". (Pr. Felix Roca și pr. Alois Moraru)

- Trebuie să recunosc că nu m-am așteptat la o așa aventură spirituală atunci când am ales să mă alătur grupului din dieceză. Momentele pline de viață petrecute până acum în Milano, unde am reușit să vizităm domul, sanctuarul "Maria Bambina" și alte obiective; apoi gustul fierbinte al aerului din Dubai și Singapore, orașele unde am făcut escale, metropola Melbourne cu catedrala "Sf. Patrick", Grădina Zoologică, stadionul Telstra Dome, precum și alte puncte importante, fac parte din această unică aventură. Însă gazdele noastre, familii provenite din diferite colțuri ale lumii și stabilite în Melbourne ne-au deschis ușile și sufletele ca să avem un somn liniștit, o masă caldă și o comuniune pe care nu o întâlnești peste tot. Pentru mine, un român, a fost impresionant să fiu găzduit în Australia de o familie de chinezi! O adevărată aventură, care de-abia a început! (Narcis Jitaru).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat