Dumnezeu ne-a unit din nou
Din totdeauna mi-au plăcut cadourile! Dar oare cui nu-i plac? Mi-a plăcut să primesc și să ofer. Îmi amintesc și acum cum îmi puneam deoparte puținii bani pe care îi primeam pentru pachetul de școală, iar de 8 Martie îi cumpăram mamei un cadou. Și era atât de fericită!
Încă mai revăd mărțișoarele pe care în ziua de 1 Martie, noi fetele le primeam de la băieții din clasă.
Pot să spun că au fost primii pași pe care i-am făcut în a-i iubi pe alții. Mai crescusem deja când grupul celor care ofereau mărțișoare se restrânsese, până când, într-un final, a rămas un singur băiat, soțul meu.
Am fost crescută și educată în acest spirit al deschiderii față de aproapele. De mică, alături de frații mei, părinții ne-au învățat să fim sinceri și să nu avem nimic de ascuns, mai ales față de ei.
După ce m-am căsătorit, pentru că mi-a plăcut atât de mult sinceritatea, am dorit să rămână și în familia pe care tocmai o întemeiasem această sinceritate. Știam că dacă o familie nu este întemeiată pe iubire și sinceritate nu are trăinicie, aspect foarte bine subliniat și de preotul care ne-a pregătit pentru sacramentul Căsătoriei. Și pentru că soțul
meu rămăsese singurul băiat care în școală, îmi oferea un mărțișor, cu ocazia zilei de 1 Martie, am decis ca această zi să fie pentru noi una deosebită. Curând, această zi s-a transformat într-o mică sărbătoare de familie.
Au venit însă condițiile grele ale zilelor de astăzi. Flagelul străinătății a lovit și în familia noastră. Sinceră să fiu, cu micul salariu al soțului, pentru că eu nu eram angajată, nu puteam să-i întrețin și pe cei doi copii ai noștri și casa. La oraș necesitățile sunt multe, taxele sunt destul de mari, așa că am convenit ca soțul să plece în străinătate. După un timp, și-a găsit de lucru după care m-a chemat și pe mine. Copiii îi lăsasem la părinții mei, casa am închiriat-o unei familii tinere și am plecat.
În străinătate o duceam bine. Ne-am cumpărat o casă, aveam mașină, ne făcusem acte, dar nu-i aveam pe copii cu noi. După un timp, părinții nu mai reușeau să mai facă față copiilor noștri. Deveniseră atât de recalcitranți încât nu le mai puteau face nici măcar o mică observație. Când telefonam nu doreau să vorbească cu noi.
Între timp Dumnezeu a hotărât ca lucrurile să fie altfel. Rămăsesem însărcinată, iar soțul, care este un apărător înflăcărat al vieții, dorea cu orice preț acest copil, dar nu voia ca el să se nască între străini. A decis să ne întoarcem. Copiii noștri însă rămăseseră la fel de reci ca atunci când eram plecați. Uneori păreau de-a dreptul lipsiți de sentimente. Probabil că plecasem chiar atunci când aveau mai mare nevoie de noi, poate de mine ca mamă sau, de ce nu, de autoritatea tatălui. Mă simțeam responsabilă de răceala și indiferența lor, dar și neputincioasă. Mă rugam lui Dumnezeu pentru ei, mă rugam prin mijlocirea sfântului Dominic Savio să-i lumineze, să fie și ei copii buni.
De 1 Martie, Dumnezeu ne-a amintit că altădată făceam sărbătoare. Chiar în această zi am născut o fetiță sănătoasă și frumoasă. La aflarea veștii cei doi copii s-au bucurat atât de mult încât, dacă nu i-ar fi oprit, ar fi intrat pe sub ghișeul de la intrarea în maternitate direct la mine în salon.
Fetița ne-a adus din nou fericirea și înțelegerea în familie. Ne lipsea doar liantul, iar Dumnezeu a hotărât să-l trimită.
Dumnezeu ne-a redat unitatea familiei prin fetița pe care ne-a oferit-o de 1 Martie. (Marcela)
Pagină realizată de pr. Felician Tiba