Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Marta Bortoș (Dărmănești) "Vă rog dacă puteți să-i transmiteți mulțumiri din partea mea părintelui Anton Bișoc. Aș face asta eu, dar nu știu cum să-l contactez. Dacă puteți personal sau dacă nu, prin intermediul revistei "Lumina creștinului". Va mulțumesc!".
Să sperăm că pr. Anton Bișoc va citi mesajul dv. Dacă doriți să-i scrieți o puteți face la adresa: Com Sucevița, jud. Suceava, 727511-Voievodeasa.

* Ioan Cojan (Traian). "În fiecare an, în ziua de 8 decembrie, creștinii catolici din întreaga lume sărbătoresc marea solemnitate a Neprihănitei Zămisliri, pe care Biserica ne-o prezintă ca fiind una dintre cele mai frumoase sărbători ale preasfintei Fecioare Maria. Un preot predicator a spus cândva că Dumnezeu în atotputernicia sa a creat cerul și pământul, dar n-a putut crea o făptură mai sfântă, mai frumoasă și mai imaculată decât preacurata Fecioară Maria. Desigur că această minunată lucrare a lui Dumnezeu întrece orice închipuire omenească, mai ales și prin faptul că Maria a fost zămislită fără de prihană strămoșească. Sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri mai are o semnificație deosebită și prin aceea că precede cea mai gingașă sărbătoare a Crăciunului care este așteptată de toată creștinătatea. Fie ca sărbătoarea Nașterii Pruncului Isus să aducă multă pace și liniște între toate popoarele din întreaga lume și o conviețuire pașnică între toate națiunile. Cu acest prilej doresc să transmit sincere și calde felicitări cu ocazia sfintelor sărbători ale Crăciunului și ale Anului Nou 2007".
Ne bucurăm că ne-ați scris și vă mulțumim pentru urări. Redăm mai jos câteva rânduri legate de sărbătoarea Neprihănitei Zămisliri din cartea "Sărbătorile sfintei Fecioare Maria" de pr. Aurel Iștoc: "Neprihănita zămislire a sfintei Fecioare Maria a fost definită ca dogmă de credință de papa Pius al IX-lea prin bula Ineffabilis Deus din 8 decembrie 1854. "Declarăm, anunțăm și definim că doctrina care susține că fericita Fecioară Maria, în primul moment al conceperii ei, a fost păstrată imună de orice pată a păcatului originar, prin harul special și privilegiul lui Dumnezeu atotputernicul, în vederea meritelor lui Isus Cristos, Mântuitorul neamului omenesc, a fost revelată de Dumnezeu și trebuie crezută cu tărie și fără ezitări de toți credincioșii". În exortația apostolică Marialis cultus, papa Paul al VI-lea subliniază oportunitatea celebrării solemnității Neprihănitei Zămisliri a Sfintei Fecioare în timpul Adventului: "Această perioadă a Adventului trebuie să fie un timp adaptat în mod particular cultului Maicii Domnului" (nr. 4). Solemnitatea de la 8 decembrie "corelează celebrarea Neprihănitei Zămisliri a Mariei cu pregătirea radicală la venirea Domnului și cu începutul Bisericii fără pată și fără zbârcitură" (nr. 3).

* Maria (Italia). V-am îndeplinit dorința publicând o parte din scrisoare. Nutrim speranța că tinerii interesați vor reține cele scrise de dv: "Dragi tineri și tinere, doresc din toată inima "să facem câțiva pași împreună" voind să vă povestesc câte ceva din experiența mea de novice. Un cuvânt care se folosește foarte puțin în vorbirea curentă; fiind un termen folosit în denumirea celor ce se pregătesc pentru a promite Domnului ascultare, curăție, sărăcie, deci cele trei sfaturi evanghelice. Am început acest timp de noviciat în octombrie 2005, dar nu înainte de a cunoaște congregația și carisma familiei din care fac parte. Ca orice tânăr căutam să dau un sens vieții, să înțeleg care este voința Domnului în ceea ce mă privește. Au trecut mulți ani până să mă decid și sunt profund recunoscătoare celor care m-au ajutat în special preoților care m-au îndrumat spre acest stil de viață. Deci noviciatul este timpul în care, ajutată de un director spiritual (un preot) și de sora responsabilă cu formarea (maestra de novice), încerc să observ în mod atent dacă sunt gata de a-mi da viața pentru Isus și pentru semenii mei, adică de a oferi întreaga viață Domnului. Nu vă fie frică a spune "da" lui Isus, bucuria ce se experimentează este imensă, fericirea dorită de toți oamenii se găsește pe deplin în Domnul".

* Mihaela Blaj (Iugoslavia). Ne bucurăm că ne-ați scris și că ne-ați împărtășit din trăirile dv. De aici din țară nu putem face mare lucru pentru dv. deoarece este foarte greu cu transportul. În schimb, prin bunăvoința binefăcătorilor, vă putem face un abonament la revistele "Lumina creștinului" și "Isus, prietenul copiilor" pentru a vă îmbogăți spiritual și pentru a vă ține la curent cu ceea ce se întâmplă în dieceză.

* Sora Rina (Congregația "Divinei Providențe", Italia). "Mulțumesc lucrătorilor de la Editura "Presa Bună" pentru darul liturgiei săptămânale "De la Răsărit până la Apus". Mica mea rugăciune și amintirea sunt mereu aproape de altar pentru voi. Un salut drag și PS Petru Gherghel și preoților, în particular părintelui Eduard Ferenț".

Vă mulțumim pentru aprecieri, dar mai ales pentru rugăciuni.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat