Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Evenimente interne

Profesiune de credință
În ziua de 17 decembrie 2000 a avut loc la Onești, în capela noului seminar capucin "Fericitul Ieremia", ceremonia profesiunii pe viață a 12 persoane găsite vrednice. Ele au promis să trăiască în starea de viață evanghelică seculară, evanghelia lui Isus Cristos, în Ordinul Franciscan Secular, păstrându-i regula până la moarte. La celebrarea sfintei Liturghii au participat numeroși seminariști capucini. Îndrumător spiritual al fraternității este fratele Iosif Ungureanu, din Ordinul Minor Capucin, Onești.

Seminar
Prefectura și Consiliul Județean Iași, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Episcopia Romano-Catolică, Fundațiile "Uniunea Ropar" și "Jus Civica"-Iași au organizat seminarul "Implicarea comunității în cazurile de agresiune asupra copilului. Educarea părinților". Seminarul a avut loc vineri, 16 februarie la Sala "Galbenă" a Prefecturii, Iași. Din partea Episcopiei Romano-Catolice de Iași a participat pr. Cornel Cadar prezentând tema: "Însușirea valorilor familiei creștine".

SAMR
Sâmbătă, 17 februarie, a avut loc la Bacău Adunarea Diecezană anuală a Serviciului de Ajutor Maltez Român (SAMR), ocazie cu care s-au analizat activitățile din anul precedent. La Adunare au participat doamna Szuzsa Barla, secretar general al SAMR, domnișoara Diana Bathory, referent filiale SAMR și Mons. Grigore Duma, asistent spiritual pe plan național. Cu aceeași ocazie a fost aleasă noua conducere a organizației diecezane SAMR. Noul conducător diecezan este domnișoara Mihaela Gălățanu.

Comemorare
Miercuri, 21 februarie s-au aniversat 50 de ani de la moartea pr. Dumitru Sandu Matei, care a fost executat în penitenciarul Jilava. Acest eveniment a fost comemorat la Iași, duminică, 18 februarie, printr-o Liturghie pontificală prezidată de ep. auxiliar Aurel Percă și la Sarata, localitatea natală a pr. Matei, în ziua comemorării, printr-o celebrare liturgică coordonată de Mons. Anton Despinescu. Momentul comemorativ de la Sarata, la care au participat numeroși preoți și credincioși din localitățile vecine, a cuprins o sfântă Liturghie, un requiem în biserică și la monumentul ridicat în cinstea pr. Matei, precum și un grupaj de interviuri de la persoane care l-au cunoscut personal pe cel care a fost "un erou al credinței" de pe aceste meleaguri.

Anunț
Sâmbătă, 17 martie, la ora 10.30, va avea loc în sala mare a Casei de Cultură "Vasile Alecsandri" din municipiul Bacău, Adunarea Generală de Constituire a Asociației Romano-Catolice "Dumitru Mărtinaș". Asociația își propune să cerceteze și să aducă argumente raționale bazate pe istorie, bun simț și legislația europeană, cu privire la originea catolicilor din Moldova. Considerând că nimeni nu poate rămâne indiferent tendinței de intrigare a unei populații cu limbă, port și obiceiuri românești, asociația se opune ideilor potrivit cărora cei 250.000 de catolici din Moldova ar fi de origine maghiară. (Gheorghe Bejan)

Administrarea Mirului (II)
4 iunie - Solonețu Nou; 8 septembrie - Schineni; 14 octombrie - Iași, "Sfânta Tereza".



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat