Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2025
  Arhiva 2024
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Nu e voința Tatălui

Cecilia de 34 de ani, mamă a patru copii își dă seama că este din nou însărcinată. Se simțea obosită iar condițiile economice care nu erau de loc înfloritoare nu îi permiteau să mai aducă pe lume un copil. Singura soluție care i-a venit în minte în vălmășagul de gânduri și griji era avortul.

A făcut o serie de injecții..., dar copilul a supraviețuit. S-a dus împreună cu soțul la o clinică particulară, sigură fiind că va găsi metoda cea mai eficientă pentru a avorta.

Tremurând toată, a intrat în clinica ginecologică, atât de cunoscută în oraș. Profesorul a citit rezultatele analizelor: "Fetusul are 2 luni, dar încă mai e posibil..., reveniți după-amiază".

Soțul și soția au rămas singuri, fără cuvinte: cum să-și mențină hotărârea de a ucide un embrion care are toate semnele vieții? Pentru a-și umple timpul care îi mai despărțeau de intervenția medicului s-au dus în parc la o mică plimbare. Deodată Cecilia și-a amintit cuvintele parohului de la predica de duminică: "Creștinul este cel care face voința Tatălui, nu voința sa proprie"... "Voința Tatălui"... "nu voința mea". O cuprinde o neliniște foarte puternică: ceea ce vor ei să facă nu este voința Tatălui: Dumnezeu este iubire, e viață și dorește viața. Cu ce drept își permite ca să ia viața acelei creaturi pe care o poartă în sânul ei?

Au totuși un dubiu? Dacă acest copil se va naște anormal din cauza acelor anticoncepționale pe care și le-a injectat?

Dar viața e darul lui Dumnezeu: cu siguranță că-i va da și copilului ei harul de a crește bine înconjurat de căldura și afecțiunea familiei. Toni, soțul ei, a fost de acord cu ea. În sfârșit, par că și-au recăpătat pacea sufletească.

Și s-a născut Antonel, un copil frumos, foarte sănătos, vivace și gălăgios. Această experiență a marcat-o profund pe Cecilia, care acum nu mai urmează curentul acelora care văd în avort o soluție normală pentru o sarcină nedorită: face tot ce poate pentru a salva viața unui copil care trebuie să se nască, de-al vreunei prietene. Și a reușit de multe ori.

Într-o zi a vorbit cu o fată, vecina ei de la etajul IV, care era disperată: aștepta un copil, dar nu era căsătorită. Cecilia i-a vorbit îndelung și a reușit să o convingă să accepte sarcina, asumându-și ea responsabilitatea față de noul născut. A devenit nașa fetiței acestei tinere pe care o tratează cu multă grijă, ca și cum ar fi copilul ei adevărat.

Pagină realizată de pr. Cristinel Fodor

* * *

Viața umană trebuie respectată și apărată în mod absolut încă din momentul conceperii. Încă din primul moment al existenței sale, ființei omenești trebuie să i se recunoască drepturile persoanei, printre care dreptul inviolabil al oricărei ființe nevinovate la viață. "Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și înainte de a ieși din sânul mamei, te-am sfințit" (Ier 1,5). "Nu-ți erau ascunse oasele mele, când am fost plăsmuit în taină, urzit în adâncurile pământului" (Ps 139,15).

"Drepturile inalienabile ale persoanei vor trebui recunoscute și respectate de societatea civilă și de autoritatea politică. Drepturile omului nu depind nici de indivizi, nici de părinți, și nici măcar nu reprezintă o concesie din partea societății și a statului; ele aparțin naturii umane și sunt inerente persoanei în puterea actului creator în care ea își are originea. Printre aceste drepturi fundamentale, trebuie numit dreptul la viață și la integritate fizică al oricărei ființe umane de la concepere și până la moarte." (Donum vitae, 3)

(Catehismul Bisericii Catolice, nr. 2270, 2273).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul Misionar Diecezan

Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064-Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2025 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat